• Scheuroverbruggende gietvloer van Heek

 • Terug

  Betonnen theaterplateau krijgt een nieuwe vloerafwerking

 • In opdracht van Theater de Rondte heeft SealteQ een vloerafwerking aangebracht op het betonnen theaterplateau. Het openluchttheater is gelegen midden in de natuur in het Terschellingse bos aan het strand. Het betonnen theaterplateau had onvoldoende afschot om water af te voeren. Hierdoor bleef er regelmatig water op het plateau staan.

  Voorbewerken betonnen theaterplateau

  De werkzaamheden aan het betonnen theaterplateau zijn gestart middels handmatige voorbehandeling met een diamantschuurmachine met afzuiging voorbewerkt. Dit is de eerste stap van de voorbewerking van het betonnen theaterplateau. Een dergelijke voorbewerking draagt zorg voor extra reinheid en zo wordt ook een voldoende hechtend oppervlak verkregen.

  Vloerafwerking

  Na de voorbehandeling is er gestart met het aanbrengen van een twee componenten epoxy primer. De epoxy primer (500 gram per m²) is ingestrooid met vuur gedroogd kwartszand (5 kilogram per m²). Na voldoende droging van de primer, is het overtollige kwartszand verwijderd. Vervolgens is er handmatig een zand cementdekvloer gemodificeerd met kunsthars op afschot aangebracht. Op afschot aanbrengen betekend dat de vloer een kleine helling heeft. Het middelpunt heeft een dikte van 5 cm, het afschot van de vloer betreft ongeveer 1 cm per strekkende meter vloer. Dit zorgt ervoor dat water niet op het plateau blijft liggen. Tot is er nog een laag van portlandcement met kunsthars modificatie aangebracht om de toplaag harder en slijt vaster te maken.

  Lees hier meer over de mogelijkheden wat betreft vloerafwerkingen voor o.a. bedrijfsvloeren en industriëlevloeren van kunststof.

  www.werkenbijsealteq.com