• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  Update verduurzamingsmaatregelen Bonaire

  Aanlegsteiger Bonaire

  SealteQ voert omvangrijke versterking- en verduurzamingsmaatregelen uit in opdracht van de Bouwcombinatie Bonaire aan de pier gelegen in Kralendijk. De pier wordt, naast bevrachting, veelvuldig gebruikt voor het aanmeren van grote cruise schepen.

  Verduurzaming pier Kralendijk Bonaire

  Verloop verduurzamingswerkzaamheden

  De werkzaamheden zijn in juni gestart en zullen in december 2018 gereed zijn. Het werk verloopt voorspoedig, zo zijn de versterking van het betonnen dek met koolstofwapening reeds uitgevoerd. Aan de onderzijde van de pier, met een werkruimte van slechts 1.40 m, worden de aanzienlijke betonschades (corrosie van de wapening) gerepareerd en wordt deels bestaande wapening vervangen door glaswapening. Glas- en koolstofwapening zijn ongevoelig voor wat betreft corrosie ten gevolge van het zoute milieu.

  Het sloopwerk wordt uitgevoerd door een mini slooprobot die op afstand bestuurbaar is. Arbo technisch een vooruitstrevende oplossing ten opzichte van handmatig slopen. De stalen buispalen onder de pier worden tevens verduurzaamd met een beschermingssysteem.

  Levensduur pier sterk verlengt na verduurzamingsmaatregelen

  Ten gevolge van deze werkzaamheden wordt de levensduur van de pier verlengt voor een periode van 30 – 40 jaar.

  Lees hier meer over dit uitdagende verduurzamingsproject op Bonaire

   

   

  www.werkenbijsealteq.com