• Scheuroverbruggende gietvloer van Heek

 • Terug

  Renovatie van Parkeergarage Arnhem Centraal

 • slopen dekvloer
 • In opdracht van Gemeente Arnhem is SealteQ begin deze maand gestart met de renovatie van Parkeergarage Arnhem Centraal. De werkzaamheden zullen ongeveer 40 weken in beslag nemen opgedeeld in drie fasen. Gedurende deze periode zal de huidige dekvloer worden verwijderd. Een nieuwe dekvloer zal worden aangebracht en tot slot een coatingsysteem worden aangebracht. De bovengenoemde werkzaamheden hebben als gevolg dat de levensduur van de parkeergarage aanzienlijk wordt verlengd.

  Verwijdering van de huidige dekvloer

  De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen van alle obstakels die op de vloer staan. De obstakels bestaan vooral uit snelheidsdrempels en waarschuwingspalen waarop verkeersborden met de maximaal toegestane snelheid zijn gemonteerd. Wanneer alle obstakels verwijderd zijn, kan er worden gestart met het verwijderen van de bestaande dekvloer. Deze werkzaamheden bestaan uit het slopen en stralen.

  Aanbrengen nieuwe dekvloer en coating systeem

  Wanneer alle werkzaamheden met betrekking tot het verwijderen van de huidige vloer zijn uitgevoerd zal er een nieuwe pantserdekvloer worden aangebracht. De pantserdekvloer zal ook worden aangestraald om het oppervlakte de juiste ruwheid te geven zodat het coating systeem goed kan binden met de ondergrond. Voordat de vervolgstappen kunnen worden uitgevoerd zal de ondergrond een minimale hechtsterkte van 1½ N/mm² moeten hebben. Dit is noodzakelijk om vervolgens een coating systeem aan te brengen. Het coating systeem bestaat uit verschillende lagen; een primerlaag, een schraap laag, een flexibel membraan, een topcoating en tot slot de belijning en de pictogrammen.

  www.werkenbijsealteq.com