• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  Aanbrengen antislip coating op stalen verdiepingsvloer bij Paramelt

  antislip coating stalen verdiepingsvloer

  Bij Paramelt B.V. in Heerhugowaard was het aan SealteQ Ivacon om de bestaande stalen bedrijfsvloer te behandelen door er een antislip coating op aan te brengen. Door veelvuldig gebruik van de bedrijfsvloer was deze minder stroef geworden. In verband met de veiligheid is de vloer stroever gemaakt. Voor elk type ondergrond heeft SealteQ een oplossing voor het aanbrengen van een antislip coating.

  Werkzaamheden

  Als eerste is begonnen met het voorbehandelen van de stalen verdiepingsvloer. Begonnen is door de vloer stofarm te schuren. Vervolgens is er een hechtprimer aangebracht en is deze vol en zat ingestrooid met vuur gedroogd zand. Er is gebruik gemaakt van een korrelmaat 0,1 – 0,5 mm. Per m2 is er 2 kg korrel gebruikt.

  antislip coating stalen verdiepingsvloer
  antislip coating stalen verdiepingsvloer

  Een korrelmaat 0,1 – 0,5 mm is goed onderhoudbaar. Er is van tevoren rekening mee gehouden dat de gebruikte korrel, dat wordt gebruikt voor de stroefheid, geen belemmeringen oplevert bij schoonmaakwerkzaamheden.

  Na uitharding hiervan wordt het overtollige zand verwijderd met speciaal gerei door dit te vegen en te stofzuigen. Na de schoonmaakwerkzaamheden is er een rollaag BASF Mastertop BC 372 aangebracht. Het verbruik betrof 0,5 kg per m2. De rollaag heeft de kleur stofgrijs gekregen (RAL 7037).

  aanbrengen-antislip-coating-op-stalen-verdiepingsvloer-bij-paramelt

  Oplevering

  Bij de uitvoering van de werkzaamheden aan de stalen verdiepingsvloer zijn geen bijzonderheden voorgevallen. Een goede voorbereiding levert in de uitvoering in beginsel weinig tegenvallers op. De opdracht is naar tevredenheid van Paramelt B.V. opgeleverd.

  www.werkenbijsealteq.com