MKB!DEE: All in the game

MKB!DEE: All in the game

MKB!DEE: All in the Game

Geen pakken papier en klaslokalen, maar een eigen personeelsapp waarop je op je eigen tempo interactief, met gametechnieken, kan leren en inwerken. Met dat idee, dat we All in the Game noemen, werden we in december 2019 een van de winnaars van MKBidee. Met de financiële bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontwikkelden we onze eigen digitale inwerkmodule, bouwden we een echte SealteQ Escape Room en startten we ons eigen innovatieteam met medewerkers van verschillende gelederen in ons bedrijf.

Inmiddels rondden we het ontwikkeltraject af. Dat deden we overigens niet alleen. Bij de totstandkoming van All in the Game kregen we hulp van TriamFloat, WeMa en UptoUs. TriamFloat ondersteunde ons op onderwijskundig vlak bij de inhoud en WeMa bouwde de digitale module in onze personeelsapp.

UptoUs begeleidde daarnaast ons interne innovatietraject. Met de oprichting van ons eigen innovatieteam zorgen we er voor dat we ook in de toekomst met nieuwe ideeën aan de slag blijven.

Op de foto bovenaan dit bericht, van links naar rechts: directeur bedrijfsvoering bij SealteQ Gerthé Klaassens, Staatssecretaris Mona Keijzer en CEO van SealteQ Martin van der Leest bij de bekendmaking van de winnaars (de foto is vóór de coronacrisis gemaakt).

Verhalenarchief MKBidee

In de loop der tijd verschenen er op verschillende plekken verhalen over ons MKBidee All in the Game. Hieronder vind je een overzicht van die verhalen.

SealteQ trotse winnaar van MKBidee

Dinsdag 2 december heeft staatssecretaris Mona Keijzer van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag het startschot gegeven voor 47 projecten voor een leven lang ontwikkelen. SealteQ ontvangt deze subsidie als steun in de rug om technische collega’s te werven, op te leiden en aan ons bedrijf te verbinden met inzet van innovatieve middelen.

MKBidee
Innovatieteam SealteQ bij de ondertekening van het startdocument voor All in the Game (deze foto is vóór de coronacrisis gemaakt)

MKBidee ‘All in the game’

Wat als je een groeiend bedrijf hebt in de betontechniek maar je kunt moeilijk aan nieuwe werknemers komen? Wat als je het geluk hebt dat je mbo-leerlingen kunt aantrekken, maar je komt er achter dat leren uit boeken niet echt hun ding is? Breng het als een game! Een MKB!dee uit de lichting 2019, geïnitieerd en uitgevoerd door Gerthé Klaassens, directeur bedrijfsvoering van SealteQ. Verder lezen.

‘Het geheim van de smid’: SealteQ in DVHN en LC over MKBidee

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er ondertussen veel gebeurd. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld onze eigen nieuwe, digitale inwerkmethode, die we integreerden in onze al bestaande personeelsapp. Daarover en over hoe SealteQ omgaat met een veranderende arbeidsmarkt, vertelden we onlangs ook in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Verder lezen.

MKBidee
Op de foto voor de krant, van links naar rechts: HR-coördinator Melanie Hofmeijer, medewerker Jeroen Visscher en directeur bedrijfsvoering Gerthé Klaassens

Spelenderwijs onboarden

Eigentijds onboarden in de betonsector: bij SealteQ is het ‘All in the game’. Goede medewerkers vinden én behouden is in de betonsector een grote uitdaging. Mkb-bedrijf SealteQ gebruikt gamification om zichzelf op een eigentijdse manier aan nieuwe medewerkers te laten zien. Nieuw bij SealteQ? Dan doe je (onder meer) een escaperoom om het bedrijf te leren kennen, gevolgd door een inwerkmodule in de personeelsapp. It’s all in the game, vertellen directeur bedrijfsvoering Gerthé Klaassens en onderwijskundige Lisa Silva Kas (van partner TriamFloat). Verder lezen.

Een eigen innovatieteam: kijken met een andere bril

Tijdens de ontwikkeling van All in the Game bleef het niet bij een inwerkmodule en een escape room. We ontwikkelden ook ons eigen innovatieteam. Collega’s gingen aan de slag met actuele vraagstukken van ons bedrijf. Wat leverde dat op? Verder lezen.

Goed Idee: SealteQ als voorbeeldproject voor toekomstige MKB-ideeën

Om MKB’ers te inspireren aan de slag te gaan met innovatieve oplossingen voor de ontwikkeling van hun medewerkers, maakte het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onlangs een boek: Goed Idee. Het staat vol praktijkvoorbeelden en handige tips uit de ervaringen van deelnemers van MKB!dee. En een van die praktijkvoorbeelden is het project waarmee SealteQ deelnam: All in the Game. Verder lezen.

Over MKBidee

Ondernemers met een goed plan voor scholing, omscholing en ontwikkeling van medewerkers kunnen aankloppen bij MKBidee. MKBidee is een financieel steuntje in de rug voor ondernemers die wel een goed idee hebben, maar het aan tijd en middelen ontbreekt om daarmee aan de slag te gaan. Het wordt jaarlijks georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

MKBidee
Ons innovatieteam aan de slag met nieuwe plannen

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen