28 november 2016

Groningse aannemers aanschouwen QuakeShield in Zijldijk

Wie zich een dezer dagen over de Fivelweg in het Groningse Zijldijk verplaatst kan de werkzaamheden aan twee huizenblokken onmogelijk over het hoofd zien. Hier versterkt en isoleert Van Wijnen een vijftal woningen van woningcorporatie Marenland in opdracht van Centrum Veilig Wonen. Voor het versterken van het metselwerk wordt QuakeShield toegepast, een gepatenteerd en innovatief product van Koninklijke Oosterhof Holman en SealteQ.

Het project staat goed in de belangstelling. Zo bracht een aantal van de grootste aannemers in Groningen deze week een bezoek aan Zijldijk. De Groningse bouwers waren te spreken over het product en sloegen de werkzaamheden aandachtig gade. Doordat QuakeShield eenvoudig, veilig en snel is aan te brengen op ieder woningtype, kan in principe iedere aannemer na een korte instructie het product toepassen.

Dit wordt al bewezen door Van Wijnen, die middels een strak draaiboek in slechts vier dagen tijd de vijf woningen aardbevingsbestendig maakt. In het oorspronkelijke plan had de constructeur gekozen voor stalen portalen bij de voor- en puntgevel, maar met QuakeShield wordt slechts een tweetal koolstof strips en de inmiddels herkenbare groene taai-elastische lijm toegepast. Tevens worden met behulp van stalen ankers koppelingen gemaakt tussen de versterkte gevels en de aan sluitende betonvloeren en dakconstructies.

Nul op de meter
Naast het bouwkundig versterken zorgt aannemer van Wijnen ervoor dat de woningen in korte tijd worden omgebouwd tot Nul op de Meter-woningen. In de praktijk komt het erop neer dat de gevels worden geïsoleerd en dat de daken worden voorzien van zonnepanelen. De totale werkzaamheden nemen 5 tot 6 weken in beslag.

 

quakeshield

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen