17 december 2021

Een terugblik op 2021

Inmiddels is het jaar 2021 bijna ten einde. Een jaar waarin het coronavirus opnieuw overheerste. En een jaar waarin SealteQ er desondanks in slaagde opnieuw met een positief gevoel terug te kijken. Ook in 2021 mochten we prachtige werken doen voor onze opdrachtgevers, verwelkomenden we nieuwe collega’s, lanceerden we onze eigen onboarding module in onze personeelsapp en verhuisden maar liefst twee vestigingen naar een nieuw onderkomen. Hoe kijken de directies van SealteQ Group en de verschillende vestigingen terug op het afgelopen jaar? Een rondje langs de velden.

SealteQ Group

Martin van der Leest: ,,Het meest belangrijke, ook dit jaar, is dat iedereen gezond naar zijn werk komt en gezond weer naar huis gaat. Veiligheid staat boven alles bij SealteQ. Dat lukte ook afgelopen jaar goed. We rondden meer dan 2000 projecten in heel Nederland succesvol af; een grote meerderheid komt van terugkerende klanten. Het waren uitdagende projecten. SealteQ Group is nog meer een organisatie geworden met een oplossend vermogen voor de problemen van de klant. Een track record en engineerscapaciteit op basis van bijna 50 jaar ervaring. We leveren innovatief maatwerk. En met de verhuizingen van SealteQ Ivacon en West groeide onze brede dienstverlening in de Randstad nog verder.”

veiligheid

Robert Lunenborg: ,,Hoewel de meeste van onze projecten in 2021 ondanks de coronacrisis ook gewoon door konden gaan, was het best een pittig jaar. Een jaar waarin we juist door die coronacrisis én nieuwe wet- en regelgeving voor een aantal uitdagingen kwamen te staan. Door vol te houden, niet weg te lopen en altijd te willen zoeken naar de beste oplossing – een mentaliteit die bij SealteQ hoort – hebben we ons kranig door het jaar bewogen. Dat was ook mogelijk door de goede relaties met en het begrip van onze partners en opdrachtgevers. Samen komen we er altijd wel uit.”

Peter Westra: ,,Doordat ik de onderhandelingen voor Combinatie Herepoort in Groningen afgelopen jaar heb mogen afronden, kon ik afgelopen jaar als aandeelhouder onderdeel van SealteQ Group worden. In het verlengde daarvan zijn we er met elkaar in geslaagd een mooie aanvullende opdracht van Combinatie Herepoort te krijgen. We hebben een hele mooie positie gecreëerd in de markten waarin het vooral moet gaan over beschermen en behouden van wat je hebt, in plaats van nieuw te bouwen. Dat is nog nooit zo belangrijk geweest. Stikstof, CO2, duurzaam (her)gebruik van materialen: we staan voor een enorme uitdaging. Één waarvan in de oplossingen SealteQ een belangrijke rol kan spelen.”

Gerthé Klaassens: ,,Het afgelopen jaar werd onze rol als expert en daarmee onze positie als partner voor onze klanten nog sterker. We bestaan inmiddels bijna 50 jaar en hebben daarmee een enorme hoeveelheid kennis en expertise opgedaan. Dat heeft ook z’n effect op nieuwe medewerkers. Ze komen binnen in een bedrijf waar ze heel veel kunnen leren. Dat geven we ze ook nadrukkelijk mee als ze bij ons starten. Groei en ontwikkeling van onze medewerkers was al belangrijk en blijft dat ook. We investeren bovendien in het gemakkelijker maken van die kennisoverdracht, bijvoorbeeld door onze nieuwe onboarding module in onze personeelsapp. Door deze mooie stappen te maken, zorgen we ervoor dat we onze rol als expert naar de klant nog beter kunnen neerzetten.”

SealteQ Heerenveen

Gerrit Uilenreef: ,,Het was een hectisch, maar goed jaar met opdrachtgevers die blijven terugkeren. En we gingen vanuit Heerenveen de grens over, naar België, voor betonherstel aan een waterzuivering. Omdat we zoveel kennis en expertise in huis hebben over verschillende disciplines – betonreparatie en kunststof vloeren, bijvoorbeeld – groeide onze klantenkring die daar expliciet naar vraagt. Klanten leggen steeds vaker een probleem aan ons voor en wij komen vervolgens met de oplossing. En als we die in Heerenveen niet direct hebben, schakelen we de vakspecialisten van een van onze andere vestigingen in. Zo helpen we vrijwel alle klanten met de meest duurzame oplossing voor de toekomst.”

SealteQ MCB

Heidy Moors: ,,Het was een enerverend jaar voor MCB. We mochten nieuwe opdrachtgevers begroeten en zagen bestaande terugkomen. Dat is natuurlijk een groot compliment. We kijken ook terug op een flink aantal mooie projecten. Zo was er een project met extreem hoge kwaliteitseisen. Met onze ervaring en expertise konden we die uitdaging aan, met een tevreden klant als resultaat. Ook gaat een grote partij damwandplanken – die wij voorzagen van een drielaags coatingssysteem – het Kanaal over naar Engeland. Ze worden gebruikt voor de aanleg van een nieuwe tunnel in Londen. We kijken uit naar 2022!”

SealteQ Noord

Peter Schultinga: ,,Voor ons was het hoogtepunt van afgelopen jaar de renovatie van de Stevinsluis. De sluis bij Den Oever is onderdeel van de Afsluitdijk. Een monumentaal object dat voor de renovatie volledig is drooggezet. Dat is nog nooit eerder gebeurd. De Stevinsluis werd meer dan 75 jaar geleden gebouwd en daarna heeft nooit iemand meer gezien wat wij afgelopen jaar zagen. Dat is wel heel bijzonder. En zo hadden we afgelopen jaar – en hebben we de komende jaren – nog veel meer van dat soort bijzondere werken.”

SealteQ Ivacon

Simon Klein: ,,Als we vanuit Ivacon terugblikken op afgelopen jaar, dan is groei het woord van 2021. We verhuisden in juni naar een nieuw pand, ruim twee keer zo groot en veel beter bereikbaar dan onze oude locatie. Een flinke stap vooruit was het voor ons. We groeiden ook in het aantal opdrachten dat we deden voor onze opdrachtgevers. Met de meesten hebben we al een langdurige relatie, dus het is een compliment dat wij telkens weer het vertrouwen van ze krijgen. En we verwelkomden een aantal nieuwe collega’s, dus ons team groeit ook. We zien het komende jaar met plezier tegemoet.”

SealteQ West

Chris Uittenbogaard: ,,Onze verhuizing van Pijnacker naar Waddinxveen was voor ons het hoogtepunt van 2021. We zochten 3,5 jaar naar een geschikte locatie. Dat we dan hier terechtkomen, is heel plezierig. De laatste puntjes worden op de i gezet, dus we komen elke week een stukje dichterbij helemaal af. Wat betreft onze projecten hebben we een aantal mooie dingen voor elkaar gekregen. Een uitdagende parkeergarage in Arnhem en de eerste fase in de Delftse Industriewijk voor woningcoöperatie Vestia, om er maar eens twee te noemen. De toon is verder gezet en we hebben weer een prachtige sprong gemaakt.”

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen