• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Quakeshield

  Quakeshield

  QuakeShield is een joint venture tussen SealteQ en Oosterhof Holman. Binnen QuakeShield zijn versterkingssystemen (patent pending) in gezamenlijk beheer ontwikkeld ten behoeven van o.a. metselwerk constructies onder dynamische beweging ten gevolge van aardbevingen of extreme windbelasting (orkanen).

  Het concept

  Er worden groeven ingefreesd voor het plaatsen van FRP-strips, die met een speciaal ontwikkelde taaie, elastische lijm worden opgevuld. Vervolgens wordt aan één zijde een FRP wapeningsnet aangebracht. Tot slot wordt dit afgewerkt met een cementeuze of polymeer versterkingslaag. Het innovatieve systeem kan – door vanaf één zijde diep en ondiep de wapening in te brengen – beide zijden van het metselwerk versterken. Met Quakeshield kunnen wij op deze manier gebouwen bevingsbestendig maken.

  Niet zes maanden, maar zes weken doorlooptijd

  Quake Shield heeft haar effectiviteit voor Groninger baksteen op wetenschappelijk niveau bewezen. Niet alleen op technisch vlak, maar ook qua verwachte uitvoeringstermijn. Het seismisch versterken van een gemiddelde bestaande woning (gebouwd met Groninger bakstenen) met conventionele stalen balken heeft ongeveer een doorlooptijd van zes maanden. Wij durven te beweren dat dit met Quake Shield significant kan worden gereduceerd naar doorlooptijden vanaf zes weken.

  aardbevingsbestendig maken van gebouwen - QuakeShield
  quakeshield - Innovative seismic retrofit solutions

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

   www.werkenbijsealteq.com