• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Metalliseren (TSA)

  Metalliseren (TSA)

  SealteQ richt zich op een duurzame oplossing voor het metalliseren van staal door middel van het aanbrengen van een thermisch gespoten aluminium deklaag op een gestraald oppervlak. Deze conserveringslaag wordt een TSA deklaag genoemd hetgeen staat voor Thermal Sprayed Aluminium laag. TSA is een actief beschermende zelfreparerende spuitlaag en beschermt tegen corrosie. Thermal spray is een coating die toepasbaar is voor ondergrondse en bovengrondse toepassing.

  Voordelen van metalliseren met thermisch gespoten aluminium

  Vergeleken met conventionele verfsystemen biedt Thermal Spraying Aluminium een substantieel langere levensduur. Verfsystemen welke toegepast worden onder isolatiesystemen bieden nagenoeg geen bescherming. Metalliseren (TSA) geeft bescherming voor minimaal 30 jaar. De toegenomen levensduur van een TSA-systeem verlaagt de onderhoudskosten op lange termijn. Metalliseren (Thermal Sprayed Aluminium) is in verschillende milieus en op elk stalen oppervlak toe te passen.

  Automatisering van het proces

  Om aan de gestelde kwaliteitseisen en planning te kunnen voldoen is een geautomatiseerd proces ontwikkeld door middel van Electric ARC wire spray. In dit geautomatiseerd proces worden de rechte lengtes met de diverse afmetingen continu gestraald en behandeld met TSA in iedere gewenste laagdikte.

  Metalliseren (TSA) - aanbrengen van thermisch gespoten aluminium dek

  Behandeling van prefabspools en locatievoorzieningen

  Alle prefabspools en montagelassen in het veld worden door middel van het handmatig aanbrengen van thermisch gespoten aluminium door middel van Combustion Wire Spray (oxygen & fuel) uitgevoerd.

  Onderzoek: Besparen op onderhoudskosten met TSA

  Uit onderzoek van The European Federation of Corrosion (waaronder Exxon en Shell) blijkt dat 40% van de onderhoudskosten in de industrie een gevolg zijn van CUI**. Aangezien in Nederland de procesinstallaties snel verouderen zullen de kosten alleen maar toenemen indien niet een structurele oplossing voor het CUI probleem gevonden wordt. De oplossing is een systeemaanpak. In alle stadia moet aandacht besteed worden aan het voorkomen van CUI: ontwerp, installatie, onderhoud en inspectie. Toestel- en leidingdetails zouden dusdanig ontworpen moeten worden dat voorkomen wordt dat water/vocht kan binnendringen in de isolatie, ook als de isolatie ouder wordt.

  ** CUI = Corrosion under insulation. Indien water/vocht/condens kan binnendringen in geïsoleerde apparaten en leidingen is er kans op corrosievorming onder de isolatie (CUI). De aanwezigheid van chloriden en zwavelverbindingen in de isolatie versnellen tevens de aantasting.

  Gerelateerd project

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

   www.werkenbijsealteq.com