7 september 2023

Deelname SealteQ aan pilot duurzaam herstel

Samen met partners van Wijnen, W2N Groningen, en Bouwzorg Fryslan bv gaat ook SealteQ een bijdrage leveren aan de pilot Duurzaam Herstel van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Groningers met gerepareerde mijnbouwschade die daarnaast met niet-mijnbouw gerelateerde constructieve problemen te maken hebben, zoals defecte funderingen, hebben na een nieuwe beving meer kans op nieuwe schade. Voor die mensen helpt het herstellen van mijnbouwschade niet, zonder daarbij deze constructieve problemen te verhelpen, omdat de schade dan telkens terugkomt. Omdat de constructieve schade veelal niet wordt veroorzaakt door aardbevingen, was het IMG tot nu toe niet bevoegd deze te repareren.

De pilot Duurzaam Herstel maakt het nu mogelijk om voor 300 woningen in de kern van het aardbevingsgebied in Groningen wel de constructieve problemen op te lossen, zodat de kans op herhaalschade bij een nieuwe beving wordt verkleind. Je kan hierbij denken aan bouwkundige maatregelen aan de fundering of een dakconstructie.

Gisteren vond de aftrap van de pilot plaats en is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Meer weten? Kijk dan op: https://www.vanwijnen.nl/nieuws/duurzaam-schade-herstellen-in-groningen/

Duurzaam herstel IMG  Duurzaam herstel IMG Duurzaam herstel IMG

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen