10 november 2021

Betonreparateur worden? Zo haal je bij SealteQ je diploma

Wist je dat je bij SealteQ je diploma voor betonreparateur kunt halen? Daarvoor vragen we alleen van je dat je gemotiveerd bent om te werken en het vak wil leren. Wij betalen je opleiding. Hoe ziet zo’n leertraject eruit bij SealteQ? Een korte introductie.  

Solliciteren en werken bij SealteQ 

Wie graag betonreparateur wil worden, solliciteert bij SealteQ. Het maakt niet uit welke vooropleiding of ervaring je hebt. Je komt bij ons in dienst en start dan als assistent betonreparateur. Zo leer je het werk van betonreparateur en onze manier van werken kennen.  

We vragen wel van je dat je gemotiveerd bent om te werken. En dat je niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken. Eigen vervoer om naar een van onze locaties te komen is ook belangrijk om te hebben. En het is nodig om je VCA-certificaat te halen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Daarmee toon je aan dat je op de hoogte bent van hoe je veilig en gezond op de bouwplaats werkt. We helpen je bij het halen van je VCA. Bovendien moet je tenminste 18 jaar oud zijn om te mogen werken bij SealteQ en te starten met een opleiding.  

Betonreparateur worden bij SealteQ 

Je kunt op ieder moment starten bij SealteQ als er ruimte is. Je wordt dan gekoppeld aan een voorman. In onze personeelsapp staat een inwerktraject. Deze doorloop je in de eerste twintig dagen in je eigen tempo. Zo leer je alles wat je moet weten over werken bij SealteQ. Na het eerste seizoen meewerken, kijken we of jij en SealteQ een match zijn. Als dat zo is, kun je natuurlijk bij ons blijven werken. Samen bepalen dan wanneer je kunt starten met de opleiding betonreparateur.  

Wie betonreparateur wil worden, start op niveau 2 met de opleiding Assistent Betonreparateur. De opleiding start ieder jaar in september en januari en is een combinatie van werken en leren. Je zit dus niet vijf dagen per week in de schoolbanken. Je werkt vier dagen per week op projecten van SealteQ. Op vrijdag is de theoriedag. Die volg je op het Deltion College in Zwolle of bij ROC Midden Nederland in Nieuwegein, afhankelijk van de SealteQ-vestiging waar je werkt. De schooldag krijg je ook betaald als een normale werkdag.  

Alle praktijk doe je gewoon tijdens het werk. Alle leerlingen zijn gekoppeld aan een leermeester op de werkvloer. Een collega, dus. Die neemt de toetsen in de praktijk af. De opleiding doe je helemaal op je eigen tempo en duurt minimaal anderhalf jaar. Wie slaagt, krijgt z’n diploma en mag zich officieel betonreparateur noemen.  

Daarna kun je doorstromen naar niveau 3, voor de opleiding Allround Betonreparateur. Voordat het zover is, doe je eerst flink wat ervaring op in de praktijk. Een paar jaar werkervaring is dan noodzakelijk om te beginnen. Met een diploma voor Allround Betonreparateur word je chauffeur op de bus, heb je eigen klussen en weet je meer over werkvoorbereiding en aansturing op de werkplaats.  

SealteQ betaalt de opleiding voor betonreparateur 

Wie de opleiding tot betonreparateur wil doen, komt fulltime in dienst bij SealteQ. Wij betalen vervolgens ook je opleiding en de dag waarop je naar school gaat. Dat is niet gebruikelijk in onze CAO. Onze intentie is altijd een langdurige samenwerking: we willen graag dat je voor langere tijd bij ons komt werken.  

Meer informatie 

Wil je meer weten over werken bij SealteQ, wil je een kennismakingsgesprek om te kijken of het iets voor jou is of wil je direct solliciteren voor Assistent Betonreparateur? Mail, bel of Whatsapp dan onze HR-coördinator Melanie Hofmeijer. Je kunt haar bereiken op mh@sealteq.com of via 06-22701214.  

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen