Nieuwe slijtlaag bruggen Den Helder

Nieuwe slijtlaag bruggen Den Helder

In de gemeente Den Helder hebben de vakspecialisten van SealteQ Ivacon (Amsterdam) twee brugdekken voorzien van een nieuwe, duurzame slijtlaag. Dit gebeurde in opdracht van aannemingsbedrijf Klein Wieringen. In het verleden hebben we in diezelfde gemeente al vaker bruggen gerepareerd en van een nieuwe slijtlaag voorzien.

Het ging deze keer om de bruggen aan de Fluytstraat en de Duindreeft. De brug aan de Fluytstraat bestaat uit hardhouten dekdelen en is opgebouwd uit een zwarte rijstrook en een rood voetpad. Aan de Duindreeft ligt een stalen voetgangersbrug waarvan de slijtlaag helemaal rood is. Voordat we met onze werkzaamheden zijn begonnen, hebben we een opvangconstructie onder de brug gemaakt van zeilen. Dit om ervoor te zorgen dat er tijdens de werkzaamheden geen materiaal in het oppervlaktewater terecht zou komen.

De slijtlagen op de bruggen waren versleten en lieten deels al los. Eerst zijn ze daarom grondig geschuurd met diamant en daarna gereinigd. Voor ieder type ondergrond, in dit geval hout en staal, is een geschikte primerlaag aangebracht voor een gegarandeerde hechting aan de ondergrond. Oneffenheden in de ondergrond hebben we geëgaliseerd met een spachtel voor een strak eindresultaat. Vervolgens is een zwaar belastbare gietvloer aangebracht als slijtlaag die direct vol en zat ingestrooid is met steenslag op kleur in de gradatie 1 tot 3 mm. Nadat deze laag voldoende was uitgehard is het overtollige steenslag verwijderd en hebben we alles afgewerkt met een transparante finishlaag om de mechanische bescherming te verhogen.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, hebben we gebruik gemaakt van producten met een zeer snelle uitharding op basis van PMMA. Het toegepaste systeem is bovendien mechanisch zwaar belastbaar, antislip, weer- en dooizoutbestendig.

Specialismen

Gerelateerde markten

Nieuwe kunststof vloerafwerking voor Royal Smilde Foods
Bekijk het volgende project

Nieuwe kunststof vloerafwerking voor Royal Smilde Foods

Bij SealteQ zorgen we voor de juiste vloerafwerking voor elk bedrijf. Zo ook bij Royal Smilde Foods in Heerenveen. Daar hebben onze vakspecialisten een naadloze kunststof vloerafwerking aangebracht op het productiebordes waar margarine gemaakt wordt. Een uitdagend project waarbij we de werkzaamheden in een aantal dagen moesten afronden, binnen een geplande grotere onderhoudsstop.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen