Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht

Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht

In het tweede weekend van september openen traditiegetrouw de deuren van duizenden monumenten in Nederland. Het is dan Open Monumentendag. Ter ere van al die monumenten zetten wij er een aantal op een rijtje. Het zijn projecten waaraan de vakspecialisten van SealteQ meewerkten in de afgelopen jaren. De renovatie en het onderhoud van monumenten vergt namelijk nogal wat specialistische kennis. Expertise die bij SealteQ, door onze jarenlange ervaring in beton- en staalconservering, inmiddels ruimschoots aanwezig is.

Het Erasmushuis in Rotterdam

De specialisten van onze vestiging SealteQ West voerden betonrenovatie uit aan de gevels van het monumentale Erasmushuis in Rotterdam. Het overleefde als een van de weinige panden het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw staat aan de Coolsingel, in het hartje van de stad. Daardoor was niet alleen de monumentale status, maar ook de logistiek een uitdaging.

De vuurtoren van Scheveningen

De afronding van de werkzaamheden aan dit bijzondere monument was al even geleden: eind 2019. Inmiddels hebben we de vuurtoren van Scheveningen in 2021 bijgewerkt, zoals we dat als onderhoudspartij ook doen. Bijzonder aan dit Rijksmonument was de Chroom-6 houdende verflagen die op de vuurtoren zaten. Als specialist in het veilig verwijderen van Chroom-6 een prachtige opdracht om uit te voeren.

Lasloods op de NDSM-werf in Amsterdam

Het wordt ook wel de kathedraal van de NDSM-werf in Amsterdam genoemd: de lasloods. Toen de scheepswerf nog in gebruik was, werden hier de verschillende onderdelen aan elkaar gelast tot schepen. De vakspecialisten van SealteQ Ivacon renoveerden het beton op verschillende plekken van dit Rijksmonument.

Het stuwcomplex Hagestein

Stuwcomplex Hagestein is een van de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek die SealteQ renoveerde. Architect Wouter Hamdorff ontwierp in de jaren vijftig het futuristisch uitziende Hagestein. Inmiddels is het – als enige van de drie complexen – een monument. In een speciale kuip lasten onze vakspecialisten onder water de vizierschuif van de stuw.

Een monument bezoeken op Open Monumentendag?

Wil je binnenkijken in een van de duizenden monumenten? Ga dan naar www.openmonumentendag.nl en bekijk welke monumenten in jouw omgeving geopend zijn.

Meer informatie over renovatie en onderhoud van monumenten?

Heb je een vraag over renovatie van monumenten? Neem dan op werkdagen telefonisch contact op via 0599-696333 of mail naar info@sealteq.com. Onze collega’s staan je graag te woord.

Specialismen

Gerelateerde markten

Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ
Bekijk het volgende project

Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ

Zeker tien bruggen al voorzagen de vakspecialisten van SealteQ van coatings en slijtlagen, in het nog lopende seizoen van 2021. Hagelnieuwe bruggen en bestaande, die toe zijn aan specialistisch onderhoud. We werken voor en met partners of rechtstreeks voor overheden als provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat. Door een combinatie van de juiste middelen ter beschikking hebben en jarenlange ervaring, vinden we voor vrijwel iedere brug een oplossing.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen