Renovatie van de scheepshelling NDSM

Renovatie van de scheepshelling NDSM

SealteQ heeft onlangs in opdracht de Y-helling van voormalig scheepswerf NDSM gerenoveerd. NDSM was een scheepswerf die heeft bestaan tussen 1894 en 1978. De Y-helling is mede door SealteQ gerenoveerd om na 3 jaar weer in gebruik genomen te worden als festivallocatie. Met een uitzicht over de skyline van Amsterdam aan de oever van het IJ is de locatie met recht een mooie plek voor een festival te noemen.

Methoden van herstel

SealteQ is gestart met het stofvrij frezen van de vrijgekomen betonnen ondergrond. Vervolgens is de ondergrond gereinigd met een druk van 500 bar. Het reinigen van de ondergrond is van belang voor het herstellen van de betonschades. Vervolgens zijn de schades door onze specialisten afgeklopt, uitgekapt en hersteld middels een reparatie mortel. Tevens zijn de stalen dilatatie profielen gedemonteerd en vervangen. Hierna is er op de Y-helling een meer laags cementgebonden egalisatie systeem aangebracht. Tot slot is er een volledig gewapend Triflex Pro – Park systeem aangebracht op de scheepshelling. Uitdagende werkzaamheden omdat het aanbrengen van zowel de egalisatielagen als het Triflex Pro – Park systeem sterk weersafhankelijk was. Mede dankzij de werkzaamheden van SealteQ is de scheepshelling van NDSM gerenoveerd en heeft het de status van cultureel erfgoed behouden.

Gerelateerde markten

Consolidatie Vuurtoreneiland
Bekijk het volgende project

Consolidatie Vuurtoreneiland

Na renovatie van forteiland Pampus werd de expertise van SealteQ gevraagd voor de consolidatie van het Vuurtoreneiland. Staatsbosbeheer heeft ca. 3 jaar geleden de markt benaderd tot behoud en exploitatie van dit cultureel erfgoed. De ondernemers B. Boswijk en S. Overeinder hebben met de technische ondersteuning van SealteQ deze marktconsultatie gewonnen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen