• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Vloerliften

  Vloerliften

  Met behulp van injectietechnieken kunnen wij grondpakketten verdichten, zodat de verzakte constructie of (betonnen)vloer stabiliseert.

  Vloerliften met SLS-Polymeerschuim

  In de meeste gevallen is het mogelijk om een verzakte betonnen vloer met behulp van ons sterk expanderend, zeer lichte SLS-polymeerschuim (52 kg/m3) met een hoge druksterkte (tot wel 35 ton/m2) tot op een aantal millimeter nauwkeurig op zijn originele plaats te liften. Het twee componenten SLS-polymeerschuim is ontworpen voor gebruik in droge en natte omstandigheden. Voor een fractie van de kosten en tijd die nodig is om een betonnen vloer te vervangen, is het mogelijk om de betonplaat te liften met SLS-polymeerschuim en de gebruikte technieken.

  Projecten

  In bovenstaande timelapse video liften we een zwaar belaste bedrijfsvloer ruim 10 cm.
  In bovenstaande timelapse video zie je hoe de vloer geleidelijk ophoogt door de injectie van SLS-polymeerschuim onder de vloer.

  Toepassingen

  Naast het liften van betonvloeren van loodsen, bedrijfshallen, serres, distributiecentra, opslag e.d. is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een kleine keukenvloer te liften. Na voltooiing van het injectiewerk kan de keuken weer gebruikt worden. SLS-polymeerschuim bereikt na 15 minuten 90% van zijn druksterkte.

  Zwaar belaste vloeren

  Meestal hoeven zware stellingen en machines niet verplaatst te worden. In veel gevallen is het mogelijk om deze grote lasten mee te liften. Indien nodig kunnen vloeren in delen worden gelift. Hierdoor is het mogelijk om deels door te werken op vloerdelen die niet behandeld worden. De behandelde vloerdelen zijn na 15 minuten volledig te belasten en kunnen in gebruik worden genomen.

  Duurzaam en isolerend

  SLS-polymeerschuim is isolerend en milieuvriendelijk. Het soortelijk gewicht is 52 kg/m3. Het uitgeharde product is 30 keer lichter dan zand (droog zand heeft een soortelijk gewicht van 1500 kg/m3 ). Wanneer de holle ruimtes worden geïnjecteerd met SLS-polymeerschuim, heeft dit een laag ontlastend effect op de ondergrond vanwege het geringe gewicht. Dit heeft een gunstig en afnemend effect op eventuele toekomstige zettingen.

  Kenmerken

  • Relatief lage kosten en snelle uitvoering
  • Nadat het injectiewerk is afgerond, kan de vloer direct worden belast
  • Geen sloop en bouwwerkzaamheden
  • Geen extra belasting op de ondergrond (soortelijk gewicht 52 kg/m3)
  • Duurzaam en milieuvriendelijk (geen PFAS verbinding)
  • SLS-polymeerschuim is goedgekeurd voor contact met drinkwater
  • Hoge druksterkte (35 ton/m2)
  • Isolerend

  Meer informatie of interesse in onze diensten?