Herstelwerkzaamheden balkons flatgebouw Tuynenburg

In opdracht van Coen Hagedoorn Bouw hebben de vakspecialisten van SealteQ Ivacon zich beziggehouden met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de balkons van flatgebouw Tuynenburg in Rotterdam.

De renovatie van de balkons is van cruciaal belang vanwege de directe impact op de veiligheid en leefbaarheid van het gebouw. Het herstellen van de betonschade en het verbeteren van de structurele integriteit hebben ervoor gezorgd dat de veiligheid van de bewoners en de bezoekers is gewaarborgd.

Onze experts begonnen het project met het verwijderen van losse betondelen en het ontroesten van gecorrodeerd wapeningsijzer. Daarnaast werd een corrosiebeschermende coating aangebracht. Het herstellen van de betonschade werd uitgevoerd met behulp van een speciale reparatiemortel. Hierna is het oppervlak zoveel mogelijk afgewerkt zoals het oorspronkelijk was.

Om de stabiliteit van de balkons te garanderen, hebben de specialisten ervoor gekozen om de vloeren constructief te verlijmen aan het beton. Dit is in de betreffende ruimtes gedaan met injectiehars, gevolgd door het afdichten van de boorgaten met epoxy mortel.

De dilataties en afvoerputten zijn afgedicht met behulp van een gewapend afdichtingssysteem. Dit werd in meerdere lagen aangebracht, waardoor een duurzame afdichting is verzekerd.

In de slotfase hebben onze vakspecialisten een PU-coating systeem aangebracht op de balkonvloeren. Dit creëert een solide basis voor de toekomstige duurzaamheid en stabiliteit van de balkons.

Voetgangersbrug IJburg Amsterdam
Bekijk het volgende project

Voetgangersbrug IJburg Amsterdam

In opdracht van de machinefabriek Emmen/Nauta Heeg heeft SealteQ Bergum het stalen gedeelte van de nieuwe voetgangersbrug voor de gemeente Amsterdam gestraald en geconserveerd.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen