• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  NedTrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating

 • Aardwinspoor epoxy coating 06
 • NedTrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating
 • NedTrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating
 • NedTrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating
 • NedTrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating
 • In opdracht van NedTrain Service heeft SealteQ begin dit jaar een nieuw vloersysteem aangebracht. Vanwege de korte beschikbaarheid van het te behandelen oppervlak, maximaal 24 uur buiten bedrijfstelling, is er gekozen voor een snel hardend vloersysteem. Dit vloersysteem was na ongeveer 12 uur weer beloopbaar en na 24 uur weer volledig belastbaar. De werkzaamheden zijn in twee fasen uitgevoerd vanwege de korte doorlooptijd. In 2018 is de eerste fase uitgevoerd en begin dit jaar is de tweede fase uitgevoerd.

  Nieuw vloersysteem

  SealteQ beschikt over de expertise om geheel conform eisen, beschermende en/of decoratieve coatings op nieuwe en bestaande vloeren aan te brengen. Het vloersysteem wat gebruikt is, is een epoxy systeem. Epoxy systemen zijn in meerdere rollagen of als gietvloer toe te passen. Een epoxy vloer wordt veelal aangebracht op een stabiele ondergrond waar hoge eisen worden gesteld aan mechanische en chemische belasting.

  De eerste werkzaamheden met betrekking tot het nieuwe vloersysteem bestonden uit het ontvetten van de 735 m2 vloer. Hierna is de gereinigde ondergrond met behulp van diamantschuurmachines stofvrij geschuurd. Dit is noodzakelijk voor het opruwen van de bestaande ondergrond en het verwijderen van eventuele losse delen en andere onregelmatigheden. Vervolgens is de voor behandelde ondergrond voorzien van een primerlaag.

  Na een tijdsbestek van ongeveer 6 uur is de ondergrond met primerlaag voorzien van een gietvloer van 0,2 kilo per vierkante meter. Ongeveer 6 uur na het aanbrengen van de gietvloer is er een toplaag aangebracht van 1 kilo per vierkante meter. 6 uur hierna was de gecoate ondergrond weer beloopbaar. Circa 24 uur na het coaten was de vloer weer volledig belastbaar.

  Verwarmingselementen

  Tevens zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan vier verwarmingselementen van het aardwinspoor. Allereerst is de ondergrond van de verwarmingselementen stofvrij geschuurd. Vervolgens zijn er drie lagen coating aangebracht bestaande uit een primer-, tussen- en een aflak laag. Met het nieuwe coatingsysteem zal de levensduur van de verwarmingselementen aanzienlijk worden verlengd.

  www.werkenbijsealteq.com