Vervangen voegovergangen N31

Vervangen voegovergangen N31

De N31 ook wel bekent als de Wâldwei is de hoofdverbinding tussen Leeuwarden en Drachten. Een belangrijke verbinding tussen de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Door de behoefte van een vlotte en veilige doorstroom tussen de provincies is de N31 reeds lange tijd terug naar een twee keer tweebaansweg verbreed. Het asfalt op het 13 kilometer lange stuk tussen Hemriksein en Nijega was echter aan vernieuwing toe, een mooie klus waar SealteQ het vervangen van de voegovergangen van de N31 in opdracht heeft gekregen.

Opbouw van de voegovergangen

De werkzaamheden met betrekking tot het vervangen van de voegovergangen zijn gestart nadat het nieuwe asfalt was aangebracht. Dit is noodzakelijk voor de juiste aansluiting van de voeg met het nieuwe asfalt. De voegovergang is opgebouwd in de volgende stappen: Allereerst is de voegovergang afgedicht middels een gesloten cellenstructuur. Hierboven op is een thermisch verzinkte plaat aangebracht, waarna er na primer een bitumen voegvulling wordt aangebracht die vervolgens aangewalst, geseald en afgestrooid is. Deze nieuwe bitumineuze voegen zijn door onze bitumen specialisten gemaakt. Wij hebben een uitgebreid eigen materieel park om deze werkzaamheden in eigenbeheer uit te voeren. Met de nieuwe voegovergangen is de N31 voor de komende jaren weer voorzien van goede overgang

Renovatie Slauerhoffbrug Leeuwarden
Bekijk het volgende project

Renovatie Slauerhoffbrug Leeuwarden

Afgelopen week is SealteQ gestart met de renovatie van een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Slauerhoffbrug te Leeuwarden. De brug vernoemd naar de Leeuwarder schrijver en dichter J. Slauerhoff is een uniek, ingenieus hoogstandje. Het 232m2 rijvlak van de brug wordt 10 keer per dag tot 90 graden omhoog gehesen zodat schepen kunnen passeren. De brug met het geel en blauw van de Leeuwarder vlag is toe aan grondige onderhoudsbeurt.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen