SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras

SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras

SealteQ is benaderd door Goltens Rotterdam B.V. om begeleiding te bieden bij het ondergrouten van 10 MAN-generatoren. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door lokaal personeel onder supervisie van SealteQ. Wanneer alle werkzaamheden zijn voltooid. Zullen de 10 MAN-generatoren met een gewicht van 160.000 kilo per stuk, geleverd door MAN Energy Solutions. De stad La Ceiba te Honduras kunnen voorzien van 87 megawatt elektriciteit.

Ondergrouten van 10-MAN generatoren

De begeleiding die SealteQ biedt bestaat vooral uit het adviseren en assisteren bij het gieten van een krimparm cementmortel. Voordat het krimparme cementmortel kon worden gegoten is de betonfundering eerst ruw gemaakt. Zodat het gietmortel een goede hechting kan krijgen met de fundering. Vervolgens is er eerst een tempex bekisting aangebracht. Hierna zijn de MAN-generatoren op spindels geplaats met een maximale hoogteafwijking van 200ste tot 400ste millimeter.

Na het plaatsen van de MAN-generatoren, is er met twee betonmolens tegelijkertijd gewerkt om zo de maximale efficiëntie te behalen en tegelijkertijd de kwaliteit van het krimparme gietmortel optimaal te houden. Als gevolg van het warme klimaat in Honduras is het van belang om het gietmortel, nadat het in de bekisting is gegoten, enkele dagen nat te houden. Door het nat houden in combinatie met het warme weer van het krimparme gietmortel kunnen er geen krimpscheuren ontstaan met als gevolg dat het krimparme gietmortel goed heeft kunnen uitharden.

Na het uitharden is de bekisting verwijderd en is er een laatste inspectie van het gietmortel gedaan. Door de hoge economische waarde, is dit een precisie klus. SealteQ beschikt over de juiste expertise om Goltens te begeleiden met het gieten van het krimparme cementmortel. Het advies gaat van ondergrondvoorbereiding tot het plaatsen van bekisting en tot slot het ondergrouten van de motoren.

Levensduurverlengend onderhoud

SealteQ beschikt niet alleen over een lange referentielijst als het gaat om het ondergrouten van zware installaties in de olie- en gasindustrie. SealteQ beschikt ook over een lange referentielijst op het gebied van duurzaam onderhoud en bescherming van beton en staal van vastgoed, kunstwerken (bruggen, aquaducten, etc.) en installaties in alle marktsectoren.

Specialismen

Gerelateerde markten

Betonrenovatie buitenverlader Nouryon Zout
Bekijk het volgende project

Betonrenovatie buitenverlader Nouryon Zout

Heuvelman Ibis en SealteQ bundelen de krachten voor de betonrenovatie van de betonboog van de buitenverlader van Nouryon Zout (voormalig Akzo Nobel Zout) onder de naam HIS.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen