Grouten

Grouten

Sinds jaren zijn we vaste partner van toonaangevende bedrijven als de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), Gasunie en Shell. Vanuit onze specialismen voeren we binnen de olie- en energiesector diverse werkzaamheden uit, waaronder het grouten van dynamische machineonderdelen op betonfundaties en van staalconstructies. Wilt u weten wat we hierin voor u kunnen betekenen? U leest het hier.

Grouten foto 1
Grouten foto 2
Grouten foto 3
Grouten foto 4
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Het belang van een stevige constructie

Wanneer u binnen de energiesector dagelijks gebruikmaakt van krachtige machines, dan komt er een enorme hoeveelheid dynamische energie vrij. Een goede fundering is onontbeerlijk. Niet alleen voor de versteviging van grote machines, een stevige fundering draagt ook bij aan het stabiliseren van staalconstructies. Onze specialisten doen dit onder andere door de machine fundaties en staalconstructies te grouten en eventuele openingen en kieren volledig af te dichten.

Bij het grouten – ook wel bekend als ondergieten – vullen we het hele oppervlak op met betonmortel of epoxy. Zouden we enkel de punten verstevigen waar de staalconstructie of de machinefundering in contact staat met de grond, dan is de verbinding aanzienlijk minder sterk. Door het hele oppervlak te grouten, wordt de druk op de fundering beter verdeeld en is de constructie stevig en veilig.

Wat we voor u kunnen betekenen

In de olie-, energie- en gasbranche bedienen we diverse klanten in het verstevigen, optimaliseren en onderhouden van bouwwerken. Het grouten van staalconstructies en funderingen is een ingewikkeld, maar noodzakelijk proces, waar we bij SealteQ gerenommeerde technieken voor toepassen. Hiermee kunnen we te allen tijde hoge en duurzame kwaliteit garanderen. Deze kwaliteit kunt u ook verwachten wanneer u ons inschakelt voor een van de andere specialismen die we binnen deze branche uitvoeren:

Duurzaam en hoogwaardig resultaat

Worden u en uw medewerkers dagelijks omgeven door grote machines, dan is een veilige constructie geboden. Wanneer we bij u aan het werk gaan voor het uitvoeren van groutwerkzaamheden, dan kunt u erop rekenen dat we het gewenste resultaat leveren. We dragen er graag aan bij dat krachtige machines zonder problemen hun werk kunnen doen op een stevige, veilige ondergrond. We garanderen een hoge en duurzame kwaliteit met als resultaat een solide fundering.

Om de hoge kwaliteit consistent te leveren, houden we voortdurend de voorschriften vanuit de overheid in acht. Deze spelen een rol in al onze specialismen. Liever denken we een stap verder dan wat ons wordt voorgeschreven. Dit omdat we ons maatschappelijk verantwoordelijk voelen richting onze klanten en we bewust streven naar duurzame oplossingen. De certificaten die we hebben behaald, onderstrepen deze verantwoordelijkheid.

Advies en hulp bij grouten? Schakel SealteQ in

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor de versteviging van staalconstructies of funderingen? Bij SealteQ bent u aan het juiste adres. We wijzen u op diverse projecten waar we met succes groutwerkzaamheden hebben uitgevoerd. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van grouten? Neem vrijblijvend contact op voor advies en informatie.

Projecten

Bekijk meer projecten met grouten

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek
Verankeren en ondergieten van een stoomturbine en condensator
SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek

Zware stalen constructies en machinefundaties staan stabieler en sterker als de krachten die vrijkomen beter verdeeld worden over hun ondergrond. Dat geldt ook voor de constructies van een nieuwe stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek. SealteQ Noord kreeg de opdracht om alle staalconstructies en machinefundaties van de fabriek te ondergrouten. Een enorme klus die veel flexibiliteit in planning vergt. 

Verankeren en ondergieten van een stoomturbine en condensator

In Amsterdam wordt een nieuwe centrale gebouwd. Met de bouw hiervan kan AEB Amsterdam het tweevoudige aan duurzame warmte leveren aan het warmtenet van Amsterdam. Met de techniek in het winnen van warmte wordt circa 67.000 ton CO2 uitstoot per jaar vermeden (bron: AEB Amsterdam).

SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras

SealteQ is benaderd door Goltens Rotterdam B.V. om begeleiding te bieden bij het ondergrouten van 10 MAN-generatoren. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door lokaal personeel onder supervisie van SealteQ. Wanneer alle werkzaamheden zijn voltooid. Zullen de 10 MAN-generatoren met een gewicht van 160.000 kilo per stuk, geleverd door MAN Energy Solutions. De stad La Ceiba te Honduras kunnen voorzien van 87 megawatt elektriciteit.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen