Renovatiewerkzaamheden de Golfslag Emmeloord

Renovatiewerkzaamheden de Golfslag Emmeloord

Renovatiewerkzaamheden de Golfslag Emmeloord

Aan het Smedingplein in Emmeloord staat het karakteristieke gebouw de Golfslag. Van 1971 tot 2015 deed de Golfslag dienst als verzorgingshuis. Sindsdien staat het leeg en is de staat van het pand steeds verder verslechterd. Na deze jaren van leegstand krijgt het gebouw nu eindelijk een nieuwe bestemming.

Er komen 106 appartementen beschikbaar voor jong en oud. Het wordt een woongebouw waar zorg kan worden geleverd maar waar ook reguliere appartementen kunnen worden gehuurd. Bovendien komt er op de begane grond een ontmoetingsruimte die de functie krijgt van buurtkamer voor omwonenden en bewoners van de Golfslag.

Maar voordat het zover is, moet het gebouw eerst grondig worden gerenoveerd. In 2022 zijn de vakspecialisten van SealteQ Noord gestart met de eerste werkzaamheden aan dit project. Door lekkage bij de voegen in galerijvloeren is de draagconstructie aangetast en is er betonschade ontstaan. Deze betonschade hebben we eerst hersteld waarna de dilatatievoegen aan de bovenkant opnieuw zijn afgedicht. Daarna hebben we alle hemelwaterafvoerputten vervangen door nieuwe en aansluitend zijn de galerijvloeren voorzien van een beschermende coating. Als laatste is er een nieuwe verflaag aangebracht op de overige betondelen. Hierdoor heeft de flat een compleet andere uitstraling gekregen en is het gebouw weer helemaal klaar voor de toekomst.

Afgelopen maand hebben wij onze werkzaamheden afgerond en naar verwachting kunnen begin 2024 de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe appartement.

Betonherstel bij Ichthus college in Kampen
Bekijk het volgende project

Betonherstel bij Ichthus college in Kampen

In opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draaisma zijn onze vakspecialisten van SealteQ Heerenveen aan het werk geweest bij de vernieuwbouw van het Ichthus college in Kampen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen