Werkzaamheden in de Tunnelcombinatie Leeuwarden

Werkzaamheden in de Tunnelcombinatie Leeuwarden

Frans Nooren Heerenveen van de SealteQ Group is begin mei 2013 gestart met de werkzaamheden aan de tunnelcombinatie aan de Egelantierstraat in Leeuwarden.

Verschillende disciplines van de SealteQ Group waren nodig om de combinatie van fietstunnel en autotunnel weer in goede staat te krijgen. Na de voorbereidingswerkzaamheden, zoals het reinigen, stralen en het asfalt rippen van de te behandelen oppervlakten, is er een begin gemaakt met de betonreparatie van de fietstunnel, waaronder het injecteren van de scheuren in de wanden, de onderzijde van het dek en de vloer van de tunnel.

MultiPaint heeft de coating van het dek en de wanden verzorgd, terwijl Frans Nooren Heerenveen de dilatatievoegen in de fietstunnel heeft hersteld.

Aansluitend is er een begin gemaakt met de autotunnel waar wanden, dek en vloer flinke schade vertoonden. Er is dan ook een veelvoud aan injectietechniek toegepast.

MultiPaint heeft in de autotunnel de coating verzorgd en ook hier zijn de dilatatievoegen hersteld. Binnenkort zal er asfalt worden aangebracht inclusief slimme asfaltwapening oplossingen waarna er stille bitumenvoegen en drainflexen worden aangebracht.Saillant detail is de toepassing van graffiti in de fietstunnel. De gemeente Leeuwarden heeft een beleid dat er op gericht is om graffiti op een georganiseerde wijze gestalte te geven. De tunnelcombinatie verdient daarmee de term kunstwerk dubbel en dwars.

De gemeente Leeuwarden heeft Frans Nooren Heerenveen de complete coördinatie van de werkzaamheden toevertrouwd, waardoor alle werkzaamheden uitstekend op elkaar waren afgestemd. Het herstel van deze tunnelcombinatie is geheel conform de wensen en eisen van de opdrachtgever uitgevoerd, zodat de tunnelcombinatie de komende jaren de elementen kan weerstaan.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen