SealteQ Ivacon renoveert woonwijk en brengt energiebesparende maatregelen aan

SealteQ Ivacon renoveert woonwijk en brengt energiebesparende maatregelen aan

SealteQ Ivacon heeft in een woonwijk gelegen aan de Tjepmahof en Rijnesteinhof te Utrecht renovatiewerkzaamheden verricht. De locatie betreft een woonwijk bestaande uit diverse soorten appartementencomplexen en eengezinswoning blokken.

Algehele renovatie en energiebesparende maatregelen

Het project was opgedeeld in 4 fases en werd uitgevoerd in opdracht van Koopmans Bouw BV uit Enschede. De gehele wijk diende gerenoveerd te worden en op alle woningen moesten energie besparende maatregelen toegepast worden. Diverse elementen dienden geïsoleerd te worden, dus ook het ophogen/isoleren van de balkons hoorde daarbij. In samenwerking met uitvoerders van Koopmans werd er een planning opgesteld ten aanzien van wanneer welke balkons/galerijen behandeld konden worden. Gedurende het project werkte er standaard één ploeg bestaande uit twee werknemers, bij goed weer kon dit opgeschaald worden naar twee ploegen. Door de snel ontstane goede uitvoering kon er een strakke planning worden gemaakt. De betrokken partijen wisten precies wanneer ze waar aan de slag konden gaan en konden het project daarom naadloos complementair aan elkaar uitvoeren.

De door SealteQ uitgevoerde werkzaamheden bestonden uit:

  • Betonreparaties aan de balkons, galerijen, trappen en betonbanden.
  • De balkons zonder woning onder het balkon voorzien van een waterdicht en scheur overbruggend Triflex BFS systeem.
  • Balkons met woningen eronder isoleren door middel van het Triflex BIS systeem en daar over heen het Triflex BFS systeem aanbrengen.
  • Alle galerijen en trappen voorzien van een Triflex BFS systeem.
  • Triflex systeem instrooien met gekleurd granucol, in de kleuren zwart en grijs.
  • Trapportieken in diverse appartementencomplexen op de begane grond voorzien van een nieuwe vloerafwerking.

Fasen 1 en 2 zijn respectievelijk twee en circa één jaar geleden opgeleverd. SealteQ is nu met de laatste galerijen en eengezinswoning blokken bezig op fase 3 en 4. De werkzaamheden zullen naar verwachting in het komende voorjaar voltooid zijn.

Parkeergarage Van Heekplein
Bekijk het volgende project

Parkeergarage Van Heekplein

In Enschede heeft SealteQ Noord een van de grootste parkeergarages van Nederland onder handen genomen. Het Van Heekplein in Enschede is één van de grootste markt- en winkelpleinen van Nederland. Op en rond dit plein bevindt zich het winkelhart van Enschede met een parkeergarage eronder.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen