Parkeergarage Van Heekplein

Parkeergarage Van Heekplein

In Enschede heeft SealteQ Noord een van de grootste parkeergarages van Nederland onder handen genomen. Het Van Heekplein in Enschede is één van de grootste markt- en winkelpleinen van Nederland. Op en rond dit plein bevindt zich het winkelhart van Enschede met een parkeergarage eronder.

De parkeergarage was toe aan renovatie onder andere doordat er scheuren in het beton ontstonden en coating die aan het loslaten was. Reden voor de Gemeente Enschede om samen met SealteQ Noord een nieuw conserveringsplan te maken en uit te voeren die kwaliteit, comfort, uitstraling en waterdichting kon garanderen.

In totaal is een oppervlakte van ca. 24.000 m2 beton vernieuwd en versterkt. De werkzaamheden die SealteQ Noord, in samenwerking met BASF, heeft verricht:

  • Frezen van oude lagen;
  • Stralen van het oppervlak;
  • Aanbrengen schraaplaag, flexibel membraam en het instrooien daarvan;
  • Aanbrengen nieuwe dilatatieprofielen;
  • Aanbrengen van een flexibele scheur overbruggende coating op het gehele oppervlak;
  • Aanbrengen belijning.

Het project werd opgedeeld in 28 fases, tijdens iedere fase werd het betreffende gedeelte van 700 – 1100m2 afgezet en behandeld. Iedere anderhalve week werden twee fases per keer afgewerkt.

De uitdaging was ervoor te zorgen dat de aangebrachte coating niet zou gaan scheuren. Samen met BASF is er gekozen voor het aanbrengen van een flexibel membraam als tussenlaag die de gehele oppervlakte van flexibiliteit voorziet en scheurvorming voorkomt.

Met dank aan onze medewerkers, BASF en de Gemeente Enschede, kunnen we terugkijken op een mooi en succesvol project!

Uitvoeren werkzaamheden waterglijbanen Hof van Saksen
Bekijk het volgende project

Uitvoeren werkzaamheden waterglijbanen Hof van Saksen

In opdracht van Brands Bouw Emmen heeft SealteQ Noord B.V. werkzaamheden verricht aan het grootste indoor waterglijbanencomplex van de wereld; de Waterwereld van Hof van Saksen. Vanaf nu is dit, met in totaal 1,54 miljoen water per uur circulerende waterglijbanencomplex, geopend.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen