Nieuw coatingsysteem voor galerijflat in Spijkenisse

Nieuw coatingsysteem voor galerijflat in Spijkenisse

Deze maand waren onze vakspecialisten van SealteQ Ivacon ook te vinden in Spijkenisse. Daar hebben ze gewerkt aan de galerijen en de bordessen van een galerijflat aan het Staringplantsoen.

De bestaande coating op deze vloeren en bordessen vertoonde namelijk slijtage. Door het ontbreken van een goede beschermende coating kunnen weersinvloeden de betonnen constructie aantasten. Op sommige plekken was er al sprake van beginnende betonschade. Om verdere schade te voorkomen hebben wij de vloeren en bordessen voorzien van een nieuw coatingsysteem.

Eerst hebben we de bestaande coating verwijderd en oneffenheden in de grond hersteld. Daarna hebben we een primerlaag aangebracht voor optimale hechting. Vervolgens hebben we de gietvloer aangebracht en een schijngoot gecreëerd zodat er minder water op het loopvlak blijft staan. Tenslotte is een gekleurde eindlaag aangebracht voorzien van voldoende antislip.

We hebben bovendien extra aandacht besteed aan de in de betonconstructie gestorte hekwerkbalusters. Daar was namelijk sprake van inwatering. Om te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt, hebben we ze naadloos ingewerkt in het coatingsysteem met een wapeningsvlies.

Onderhoud Coop Himmelb(l)au-paviljoen Groninger museum
Bekijk het volgende project

Onderhoud Coop Himmelb(l)au-paviljoen Groninger museum

Als je het Centraal Station van Groningen uitloopt kun je er niet omheen; het Groninger Museum. Een bijzonder gebouw, ontworpen door Alessandro Mendini in samenwerking met andere kunstenaars, vormgevers en architecten. Zo nodigde Mendini drie gastarchitecten uit om ‘eigen’ paviljoens te ontwerpen, zo ook Coop Himmelb(l)au uit Wenen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen