Betonreparatie Haarlem

Wanneer uw betonconstructie schade vertoont staat SealteQ voor u klaar met een team van ervaren vakmensen. Ook in Haarlem bieden we betonreparatie aan. Onze specialisten herstellen en behouden beton met behulp van duurzame technieken. Daarnaast adviseren we in de voorbereidende fase en zorgen we voor een grondige nazorg.

Betonreparatie Haarlem foto 1
Betonreparatie Haarlem foto 2
Betonreparatie Haarlem foto 3
Betonreparatie Haarlem foto 4
Betonreparatie Haarlem foto 5
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Wat is betonreparatie?

Betonreparatie is een belangrijke techniek om beschadigd beton te herstellen en verdere achteruitgang te voorkomen. Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar kan na verloop van tijd slijten of beschadigd raken door verschillende factoren. Denk aan:

 • Weersinvloeden: vorst, dooi, regen en wind kunnen de structuur van beton aantasten.
 • Chloriden: vooral in kustgebieden kan zout in het beton dringen en wapeningscorrosie veroorzaken.
 • Chemische stoffen: chemicaliën kunnen beton aantasten en poreus maken.
 • Overbelasting: teveel gewicht op een betonconstructie kan leiden tot scheuren en verzakking.

Onze specialisten in betonreparatie en betonrenovatie inspecteren en analyseren de schade grondig om de juiste reparatiemethode te bepalen, zodat uw constructie haar conditie behoudt.

Het belang van betonreparatie

Het belang van betonreparatie kan niet worden onderschat. Beschadigd beton kan niet alleen het uiterlijk van uw gebouw aantasten, maar ook de stevigheid ervan in gevaar brengen. Door op tijd reparaties uit te voeren, voorkomen we verdere schade en verlengen we de levensduur van uw betonconstructie. Zo bespaart u kosten en zorgen op de lange termijn.

Signalen van betonschade

Het is belangrijk om betonschade op tijd te herkennen en aan te pakken. Anders zal de schade groter worden en leiden tot kostbare reparaties of zelfs instorting van de

constructie. Hoe herkent u betonschade?

 • scheuren in het beton;
 • loslatend beton;
 • afschilferingen;
 • corrosie van wapeningsstaal;
 • verzakking of vervorming van de constructie.

Onze aanpak van betonreparatie in Haarlem

Bij SealteQ volgen we een grondig proces om betonreparaties in Haarlem uit te voeren. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Inspectie en analyse: onze experts voeren een nauwkeurige inspectie uit om de omvang van de schade te bepalen en analyseren de oorzaak ervan. Op basis van deze analyse bepalen we de geschiktste aanpak voor de reparatie.
 2. Reparatie: beschadigd beton wordt zorgvuldig verwijderd en gerepareerd met behulp van geavanceerde technieken, zoals betoninjectie of koolstoflijm. Onze vakmensen zorgen voor een vakkundige uitvoering van de reparatiewerkzaamheden.
 3. Bescherming: na de reparatie wordt het beton beschermd met een geschikte betoncoating om verdere schade te voorkomen en de duurzaamheid te verhogen. Deze coating zorgt voor een langdurige bescherming van het gerepareerde oppervlak tegen invloeden van buitenaf.

Daarnaast zijn we trots op onze certificaten voor ISO 9001, ISO 14001, VCA **, BRL 3201 en SCL Safety Culture Ladder trede 2. Deze certificaten bevestigen onze kwaliteit en betrouwbaarheid als betonreparatiebedrijf. Daarnaast ondergaan we regelmatig controles door onafhankelijke controleurs. Zo voldoen we aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteit.

Soorten betonreparaties in Haarlem

In Haarlem voeren we twee soorten betonreparaties uit, oppervlaktereparaties en structurele reparaties.

Oppervlaktereparaties

Bij oppervlaktereparaties gaat het om het herstellen van kleine beschadigingen aan het betonoppervlak. Denk hierbij aan scheuren, afgebrokkeld beton of loszittende stukken. Met speciale betonreparatiemortel en spuitbeton kunnen we de betonvloer repareren, zodat verdere schade wordt voorkomen.

Het belang van oppervlaktereparaties zit niet alleen in het herstellen van het uiterlijk, maar ook in het behouden van de functionaliteit. Door deze kleine beschadigingen op tijd aan te pakken, wordt de levensduur van het betonoppervlak verlengd en verdere schade aan de structuur voorkomen.

Structurele reparaties

Bij structurele reparaties gaat het om het herstellen van diepere schade aan de betonnen constructie, zoals betonrot of corrosie van het wapeningsstaal. Complexere technieken, zoals betoninjectiekathodische bescherming of koolstoflijmwapening zijn dan nodig om de stabiliteit en sterkte van de constructie te herstellen. Dit soort reparaties vereist expertise en ervaring, omdat het gaat om het vervangen of versterken van beschadigd wapeningsstaal en het aanpakken van de onderliggende structurele problemen. SealteQ beschikt over vakmensen met de juiste kennis en vaardigheden om deze reparaties in Haarlem uit te voeren.

Veelvoorkomende problemen met beton

Ook in Haarlem worden betonconstructies blootgesteld aan verschillende problemen, waaronder betonrot en scheuren.

Betonrot

Betonrot wordt veroorzaakt door de aantasting van beton door chloriden of carbonatatie, wat kan leiden tot ernstige structurele schade. We pakken betonrot aan door beschadigd beton te verwijderen, de wapening te herstellen en beschermende coatings aan te brengen.

Scheuren in beton

Scheuren kunnen optreden als gevolg van spanningen, temperatuurveranderingen of fouten in de constructie. We herstellen scheuren door middel van injectie van epoxyhars of speciale reparatiemortels, om verdere schade te voorkomen.

Preventief onderhoud

Naast het herstellen van betonschade, is het ook belangrijk om uw betonconstructie te beschermen tegen toekomstige schade. Dit kunt u doen door middel van preventief onderhoud, zoals:

Regelmatige inspecties

De beste manier om problemen met beton voor te zijn, is door uw constructie ten minste eenmaal per jaar te laten inspecteren door een deskundige. Zo kunnen kleine scheuren, afschilferingen of andere beschadigingen op tijd worden opgespoord en verholpen voordat ze ernstiger worden.

Schoonmaak

Naast een jaarlijkse inspectie is het belangrijk om het betonoppervlak regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil, mos, algengroei en andere verontreinigingen om de uitstraling van het beton te behouden. Zo voorkomt u ook dat vocht en schadelijke stoffen binnendringen.

Beschermende coatings

Het aanbrengen van een beschermende coating op het betonoppervlak helpt om het te beschermen tegen vocht, chemicaliën en UV-straling. Deze coatings vormen een barrière die het beton beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Door regelmatig een beschermende coating aan te brengen, kunt u de duurzaamheid en de uitstraling van uw betonconstructie behouden.

Vertrouw op SealteQ voor betonreparatie in Haarlem

Met onze focus op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid kunt u vertrouwen op SealteQ voor uw betonreparatie in Haarlem. SealteQ heeft meer dan 50 jaar ervaring in het herstellen en beschermen van betonconstructies. Onze gecertificeerde specialisten werken volgens de nieuwste technieken en gebruiken hoogwaardige materialen.

Lees meer over ons, bekijk onze projecten of neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan klaar om u van dienst te zijn en uw betonconstructies te beschermen voor de toekomst.

Bekijk meer projecten met betonreparatie

Grootschalig betonrenovatieproject van start in Amstelveen

Grootschalig betonrenovatieproject van start in Amstelveen

SealteQ Ivacon is begonnen met de uitvoering van diverse werkzaamheden aan een appartementencomplex in Amstelveen. Het project omvat betonreparaties aan 170 elementen, waaronder plafonds, consoles, opstanden en diktekanten.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen