Woldring complex voorzien van meerdere vloerafwerkingen

Woldring complex voorzien van meerdere vloerafwerkingen

Met de groeiende behoefte aan studentenhuisvesting in de stad Groningen werd er in 2018 gestart met bouwen van het Woldring Complex. Een nieuwbouwproject waarmee 435 nieuwe studenten woningen en 4 commerciële ruimtes op de begane grond zijn gerealiseerd. SealteQ heeft in opdracht van hoofdaannemer Van Wijnen op elke etage van het complex een verschillende kleur vloerafwerking mogen aanbrengen.

14 verschillende kleuren vloercoating

Het Woldring Complex bestaat uit meerdere gebouwen waarvan het hoogste gebouw 14 verdiepingen telt, de begane grond met daarop 14 etages. Op elke verdieping is in de centrale hal een gietvloer aangebracht, welke per verdieping in een andere kleur is afgewerkt. Voorafgaand aan de applicatie van de gietvloeren zijn er cementeuze holplinten aangebracht langs de wand- en vloeraansluiting in de gangen. Vervolgens is de ondergrond, een anhydrietvloer voorbehandeld middels stofvrij schuren. Door het schuren zijn de ongerechtigheden en losse delen verwijderd. Hiermee is tevens een goede ruwheid gerealiseerd, zodat de aan te brengen vloerafwerking een goede hechting krijgt met de ondergrond.

Applicatie vloerafwerking

Voordat de eerste laag van het coatingsysteem is aangebracht, zijn er vochtmetingen gedaan. Dit is noodzakelijk omdat het maximale vochtpercentage 0,5% mag bevatten. Het vloersysteem bestaat uit een primerlaag, schraaplaag, gietlaag van 2,7kg/m² en tot slot een eindlaag waarmee de vloer verzegeld is. 24 uur na verzegeling van het vloersysteem was de vloer weer beloopbaar. Na 7 dagen was het totale vloersysteem volledig uitgehard. In totaal is er 4.340m² vloerafwerking in de gangen van het Woldring Complex aangebracht. Tevens is er 1.481m² vloer in de technische- en opslag ruimten voorzien van een tweelaags systeem. De 936m² binnenplaats, gelegen aan de achterzijde van het complex zal dit jaar worden voorzien van een antislip afwerking.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die SealteQ u kan bieden met betrekking tot vloerwerkingen? Neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Specialismen

Gerelateerde markten

Lasloods van Rijksmonument NDSM gerenoveerd
Bekijk het volgende project

Lasloods van Rijksmonument NDSM gerenoveerd

SealteQ heeft in opdracht van BMB Ontwikkeling en Regiobouw verschillende betonreparaties uitgevoerd aan de lasloods van het Rijksmonument NDSM. Hiermee blijft de status als cultureel erfgoed behouden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen