Renovatie Slauerhoffbrug Leeuwarden

Renovatie Slauerhoffbrug Leeuwarden

Afgelopen week is SealteQ gestart met de renovatie van een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Slauerhoffbrug te Leeuwarden. De brug vernoemd naar de Leeuwarder schrijver en dichter J. Slauerhoff is een uniek, ingenieus hoogstandje. Het 232m2 rijvlak van de brug wordt 10 keer per dag tot 90 graden omhoog gehesen zodat schepen kunnen passeren. De brug met het geel en blauw van de Leeuwarder vlag is toe aan grondige onderhoudsbeurt.

Groot onderhoud

Het symbolische geel, blauw en de slijtlaag van de brug is toe aan een grondige onderhoudsbeurt. De werkzaamheden zijn gestart met verwijderen van alle roest en loszittende, gebarsten of anderszins beschadigde verflagen middels mechanisch gereedschap tot een reinheidgraad van St 3 conform ISO-8501-1-1-1988. Het oppervlak van de slijtlaag is door Service Groep middels een mobiele werpstraal machine gestraald tot een reinheidsgraad van Sa 3 conform ISO 8501-1/2. De betonconstructie van de brug is gereinigd middels een stoomcleaner met een temperatuur van 140 °C en een druk van 70 bar. De onderzijde van de val zal in september worden behandeld. De onderzijde van de val zal worden aangestraald waarbij gecorrodeerde delen gereinigd worden tot een reinheidsgraad van Sa 2½.

Applicatie coatingsysteem

Voor de applicatie van het coatingsysteem van start is gegaan, is de gehele constructie eerst stofvrij gemaakt. Dit is noodzakelijk voor een goede hechting tussen de coating en het oppervlak. Vervolgens zijn eerst de plekken waarbij roestvorming is ontstaan twee keer voor behandeld middels een epoxy primer. Hierna is de gehele brug afgewerkt met een primer laag. Vervolgens zal de Slauerhoffbrug in de juiste kleur afgewerkt worden. In september hervat SealteQ de werkzaamheden om de onderzijde van de brug te behandelen.

Betonnen theaterplateau krijgt een nieuwe vloerafwerking
Bekijk het volgende project

Betonnen theaterplateau krijgt een nieuwe vloerafwerking

In opdracht van Theater de Rondte heeft SealteQ een vloerafwerking aangebracht op het betonnen theaterplateau. Het openluchttheater is gelegen midden in de natuur in het Terschellingse bos aan het strand. Het betonnen theaterplateau had onvoldoende afschot om water af te voeren. Hierdoor bleef er regelmatig water op het plateau staan.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen