Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion

Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion

Afgelopen periode heeft SealteQ bij een tweetal complexen een aantal balkons van woningcorporatie Staedion in Den Haag constructief versterkt. Nadat de balkons constructief zijn versterkt is er een nieuw coatingsysteem op de balkons aangebracht. Dit coatingsysteem zorgt op zijn beurt voor zowel een decoratieve werking als de bescherming van deze balkons.

Versterking met wapeningsijzer

De balkons aan de Betje Wolffstraat en aan de Roemer Visscherstraat waren door een externe partij op basis van een CUR 248 onderzoek afgekeurd. Deze balkonplaten voldeden niet aan de gestelde eisen met betrekking tot constructieve veiligheid. Een effectieve maatregel om de capaciteit voor sterkte van de uitkragende balkonplaten te vergroten is het aanbrengen van extra wapening, in dit geval wapeningsijzer. Hierbij zijn er sleuven in de balkonplaten gemaakt. Vervolgens is het wapeningsijzer in de sleuven geplaatst en gelijmd. Daarna zijn de sleuven met wapeningsijzer aangestort met een reparatiemortel.

Nieuw coatingsysteem op de balkons

Nadat de versterkingswerkzaamheden zijn uitgevoerd zijn de balkons voorbehandeld. De ondergronden zijn gereinigd en daarna door middel van stofvrij schuren opgeruwd en ontdaan van cementresten en andere onregelmatigheden. Als gevolg van de voorbehandeling is een goede hechting van de ondergrond gerealiseerd. Hierna is het coatingsysteem aangebracht. Het coatingsysteem bestaat uit een primer, coating met antislip en flakes en een seal laag. Dankzij de bovenstaande versterkingswerkzaamheden voldoen de balkons weer aan de gestelde constructieve eisen.

Nieuw coatingsysteem zwembad de Leewal in Exloo
Bekijk het volgende project

Nieuw coatingsysteem zwembad de Leewal in Exloo

Met de zomer in aantocht, heeft SealteQ verschillende opdrachten met betrekking tot het onderhoud van zwembaden. Vorige maand heeft SealteQ al bij Zwembad De Delte te Gorredijk onderhoud uitgevoerd en afgelopen maand heeft SealteQ het recreatiebad en peuterbad van Zwembad De Leewal voorzien van een nieuw coatingsysteem. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit vernieuwing van een aantal losse onderdelen, het reinigen van het peuterbad en het coaten van het recreatiebad.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen