Nieuw coatingsysteem zwembad de Leewal in Exloo

Nieuw coatingsysteem zwembad de Leewal in Exloo

Met de zomer in aantocht, heeft SealteQ verschillende opdrachten met betrekking tot het onderhoud van zwembaden. Vorige maand heeft SealteQ al bij Zwembad De Delte te Gorredijk onderhoud uitgevoerd en afgelopen maand heeft SealteQ het recreatiebad en peuterbad van Zwembad De Leewal voorzien van een nieuw coatingsysteem. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit vernieuwing van een aantal losse onderdelen, het reinigen van het peuterbad en het coaten van het recreatiebad.

Onderhoudswerkzaamheden

De reparatiewerkzaamheden zijn gestart met het demonteren van roosters, bordjes, trappen en lampen. Hierna zijn de geconstateerde betonschades hersteld. Vervolgens is de geconstateerde scheurvorming in de zwembadvloer plaatselijk geïnjecteerd met een twee componenten injectiehars, onder de noemer constructief verlijmen. De kitnaden van het zwembad zijn hierbij ook vervangen. Nadat de reparatiewerkzaamheden zijn afgerond is SealteQ begonnen met het reinigen van de zwembaden door middel van hogedruk waterstralen. Hogedruk waterstralen gebeurt met een druk van 180 bar en een watertemperatuur van 80 °C. Hierna zijn de wanden en vloeren van de baden, die zijn voorzien van een twee componenten coating, opgeschuurd. Dit is van belang voor een goede hechting. Nadat de wanden en vloeren van de zwembaden zijn opgeschuurd zijn ze grondig schoon en stofvrij gemaakt.

Nieuwe coating zwembad

Nadat de geconstateerde schades zijn hersteld, de baden zijn gereinigd, opgeschuurd en schoon gemaakt is SealteQ gestart met het coaten van het peuterbad van 78 m². Het coatingsysteem bestaand uit een één laags coatingsysteem voor op de vloer en een twee laags coatingsysteem op de wanden. Hierna is het recreatiebad van 795 m² bestaande uit wanden en vloer gecoat. Het bad is voorzien van een drie laags antislip coatingsysteem. Op de wanden is net zoals bij het peuterbad een twee laags coatingsysteem aangebracht. Na het aanbrengen van het nieuwe coatingsysteem is zowel het recreatiebad als het peuterbad van Zwembad De Leewal weer jaren beschermd.

HIS hervat werkzaamheden aan buitenverlader bij Nouryon Zout
Bekijk het volgende project

HIS hervat werkzaamheden aan buitenverlader bij Nouryon Zout

Heuvelman Ibis en SealteQ zijn onlangs gestart met de tweede fase van de renovatiewerkzaamheden aan de betonboog van de buitenverlader bij Nouryon Zout onder de naam HIS v.o.f.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen