Betonnen theaterplateau krijgt een nieuwe vloerafwerking

Betonnen theaterplateau krijgt een nieuwe vloerafwerking

In opdracht van Theater de Rondte heeft SealteQ een vloerafwerking aangebracht op het betonnen theaterplateau. Het openluchttheater is gelegen midden in de natuur in het Terschellingse bos aan het strand. Het betonnen theaterplateau had onvoldoende afschot om water af te voeren. Hierdoor bleef er regelmatig water op het plateau staan.

Voorbewerken betonnen theaterplateau

De werkzaamheden aan het betonnen theaterplateau zijn gestart middels handmatige voorbehandeling met een diamantschuurmachine met afzuiging voorbewerkt. Dit is de eerste stap van de voorbewerking van het betonnen theaterplateau. Een dergelijke voorbewerking draagt zorg voor extra reinheid en zo wordt ook een voldoende hechtend oppervlak verkregen.

Vloerafwerking

Na de voorbehandeling is er gestart met het aanbrengen van een twee componenten epoxy primer. De epoxy primer (500 gram per m²) is ingestrooid met vuur gedroogd kwartszand (5 kilogram per m²). Na voldoende droging van de primer, is het overtollige kwartszand verwijderd. Vervolgens is er handmatig een zand cementdekvloer gemodificeerd met kunsthars op afschot aangebracht. Op afschot aanbrengen betekend dat de vloer een kleine helling heeft. Het middelpunt heeft een dikte van 5 cm, het afschot van de vloer betreft ongeveer 1 cm per strekkende meter vloer. Dit zorgt ervoor dat water niet op het plateau blijft liggen. Tot is er nog een laag van portlandcement met kunsthars modificatie aangebracht om de toplaag harder en slijtvaster te maken.

Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion
Bekijk het volgende project

Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion

Afgelopen periode heeft SealteQ bij een tweetal complexen een aantal balkons van woningcorporatie Staedion in Den Haag constructief versterkt. Nadat de balkons constructief zijn versterkt is er een nieuw coatingsysteem op de balkons aangebracht. Dit coatingsysteem zorgt op zijn beurt voor zowel een decoratieve werking als de bescherming van deze balkons.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen