Renovatie peuterbad van zwembad Moekesgat in Ter Apel

Renovatie peuterbad van zwembad Moekesgat in Ter Apel

SealteQ heeft op 17 april jl. weer een leuk project, het renoveren van een peuterbad, naar tevredenheid kunnen opleveren aan gemeente Westerwolde. Leuk omdat deze opdracht weer net even anders was. Naast het technisch renoveren van het peuterbad van zwembad Moekesgat hebben onze collega’s van SealteQ Noord dit ook verfraaid. Het bad is opgefleurd met verschillende zeedieren. Extra speelplezier gegarandeerd voor de allerkleinsten onder ons!

Onderhoudswerkzaamheden

Met het mooie weer in aantocht moet het bad snel in gebruik worden genomen. Vanwege problemen met de tegelvloer van het peuterbad zou dit niet mogelijk zijn. SealteQ heeft hiervoor een duurzame oplossing bedacht en daarvoor moesten alle tegels van het bad, zowel van de vloer als de wanden, eerst worden verwijderd. Vervolgens is alles geëgaliseerd en applicatiegeschikt gemaakt door middel van het aanbrengen van een vochtscherm dat bij vochtige ondergronden kan worden gebruikt. Zonder deze speciale coating bestaat de kans op osmosewerking en vervolgens onthechting (blazen). Vervolgens wordt er een 3-laags 2 componenten acrylaat-polyurethaan coatingsysteem aangebracht speciaal geschikt voor zwembaden. Deze coating bestaat er in verschillende kleuren. Voor elk wat wils. Als laatste worden ter decoratie de zeedieren met de hand geschilderd op de nieuw aangebrachte coating. Hiervoor worden malletjes gebruikt. Na de onderhoudswerkzaamheden kan het peuterbad van Moekesgat er weer jaren tegenaan.

Risico’s

Bij een goede voorbereiding hoort ook het inventariseren van alle risico’s. De gemeente Westerwolde heeft als voorbereiding zelf gezorgd voor de tentconstructie. Een opdracht in de buitenlucht heeft altijd een risico en dat is het weer. Regen zorgt voor vochtvorming en condens in de coating. De coating droogt dan niet goed in en bestaat er een kans op onthechting. Een solide tentconstructie bij coatingwerkzaamheden is dan zeer belangrijk. De gebruikte constructie voldeed overigens prima.

Tijdstip renovatie van zwembaden

Een zwembad renoveren kan niet het hele jaar door. Ten tijde van het zwemseizoen is het niet wenselijk om renovaties uit te voeren. Gedurende een jaar zijn er eigenlijk 2 momenten geschikt, namelijk direct na sluiting van het seizoen en in het voorjaar (februari/maart). In principe wordt Koningsdag als deadline aangehouden. De reden hiervoor is dat de zwembaden dan in de regel weer openen. Met een juiste planning en materialen maakt SealteQ vele zwembaden weer veilig en gereed voor uren vol zwemplezier. Zo hebben we werkzaamheden aan zwembad Wotterwille in Marum ook net opgeleverd. Verder zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het renoveren van zwembad Hoogkerk.

Specialismen

Gerelateerde markten

Renovatie voegovergangen A6
Bekijk het volgende project

Renovatie voegovergangen A6

Zaterdagavond 29 februari 2020, 20.00 uur: de A6 van Lemmer richting Joure gaat tot zondagochtend 9.30 uur dicht. De voegovergang van de Scharsterrijnbrug was los en moest worden vastgezet. Rijkswaterstaat (RWS) constateerde dat de voegovergang klapperde als er voertuigen over de brug reden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen