Nieuwe opplusvloeren in Hoogvliet

Nieuwe opplusvloeren in Hoogvliet

SealteQ is gestart met een mooi en uitdagend project voor Woonbron in Hoogvliet. De komende periode gaan we de galerijen van het hoogbouwcomplex aan de Cloese voorzien van nieuwe opplusvloeren. Een opplusvloer is eigenlijk een verhoogde vloer. Dankzij zo’n opplusvloer komt de galerijvloer op dezelfde hoogte als de ingang van de woningen, waardoor bewoners gemakkelijk hun eigen huis in kunnen.

Het oude opplussysteem in dit complex bestaat uit tegels en functioneert niet goed meer (onder andere onvoldoende antislip). Tijdelijk zijn er daarom rubberen tegels neergelegd. SealteQ gaat dit systeem vervangen door een nieuw, duurzaam, lichtgewicht, waterdicht en antislipsysteem. In totaal gaat het om ongeveer 1.500 m2 galerijvloer verspreid over 7 verdiepingen. Dit project heeft een aantal logistieke uitdagingen en ook de werkruimte is beperkt. Daarom worden alle materialen met een kraan naar de verdiepingen getransporteerd. Naast het vervangen van de opplusvloer passen we ook de bekabeling aan die in de vloer zit, vervangen we de roestende hemelwaterdoorvoeren en voeren we betonreparaties uit. Kortom, SealteQ verzorgt de totale renovatie van de galerijen. Naar verwachting wordt het project in de herfst van dit jaar opgeleverd.

Update oktober 2022

Voor de zomer plaatsten we een bericht over de start van het mooie project dat we uitvoeren voor Woonbron aan de Cloese in Hoogvliet. De galerijen van dit complex worden voorzien van nieuwe opplusvloeren. Dit zijn verhoogde lichtgewicht vloeren, afgewerkt met een duurzaam antislipsysteem.
Onze collega’s hebben de vloeren eerst ontdaan van de bestaande afwerking. Die bestond uit verhoogde tegelvloeren met daarop houten platen en rubberen matten. Daarna hebben ze de vloeren goed gereinigd en opgeschuurd. Vervolgens zijn de lichtgewicht opplusplaten op afschot verlijmd op het oppervlak. De goten werden gespaard en de oude roestende hemelwaterdoorvoeren zijn vervangen.

De opplusplaten worden afgewerkt met een robuust kunststof systeem in meerdere lagen met een totaalverbruik van ongeveer 7 kg/m2. In de één na laatste laag wordt een gekleurde antislipkorrel opgenomen die we transparant afwerken. Zo krijgen de vloeren een mooie gekleurde afwerking. Ook voorzien we de dilatatievoegen van een extra wapeningslaag en worden de goten en de schrobrand naadloos opgenomen in de afwerking. Als we klaar zijn met het vloersysteem plaatsen we nog rvs gootprofielen. Naast het werk aan de vloeren, herstellen onze vakspecialisten ook de betonschades aan vloerplaten en consoles. Die schades zijn ontstaan door lekkages van de vloeren en dilataties. De renovatie schiet mooi op en zo kunnen alle bewoners voor de winter weer drempelloos hun woning bereiken.

Bezoek op hoogte: gevelinspectie aan Leonardo Hotel in Amsterdam
Bekijk het volgende project

Bezoek op hoogte: gevelinspectie aan Leonardo Hotel in Amsterdam

Naast herstelwerkzaamheden aan beton- en staalconstructies, zijn onze vakspecialisten ook regelmatig op pad om inspecties aan zulke constructies uit te voeren. Zo stonden onze collega's van SealteQ West op flinke hoogte in Amsterdam. Daar inspecteerden zij de gevels van een van de locaties van Leonardo Hotel, een hotelgroep met meerdere vestigingen in de hoofdstad.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen