Bezoek op hoogte: gevelinspectie aan Leonardo Hotel in Amsterdam

Bezoek op hoogte: gevelinspectie aan Leonardo Hotel in Amsterdam

Naast herstelwerkzaamheden aan beton- en staalconstructies, zijn onze vakspecialisten ook regelmatig op pad om inspecties aan zulke constructies uit te voeren. Zo stonden onze collega's van SealteQ West op flinke hoogte in Amsterdam. Daar inspecteerden zij de gevels van een van de locaties van Leonardo Hotel, een hotelgroep met meerdere vestigingen in de hoofdstad.

Onderhoud en inspectie voor een Leonardo Hotel

Regelmatig worden onze vakspecialisten ingeschakeld om preventief constructies te inspecteren. Daarmee kan ernstige schade voorkomen worden. Bovendien zijn daardoor op termijn heel kostbare en technisch ingewikkelde herstelwerkzaamheden vaak overbodig. Goed tussentijds onderhoud voorkomt simpelweg erger. Het verlengt daarnaast de levensduur van objecten. Een wereld waarin circulariteit, duurzaam hergebruik en zo min mogelijk gebruik van nieuwe grondstoffen steeds belangrijker wordt, is vanzelfsprekend bij zo’n langere levensduur gebaat.

Bij de vestiging van het Leonardo Hotel in Amsterdam inspecteerden onze collega’s dus de betonnen gevelelementen van het zeventien verdiepingen tellende gebouw. De schades die zij tegenkwamen, repareerden ze direct. Tijdens de inspectie ontdekten onze vakspecialisten gelukkig slechts enkele incidentele schades. Een geruststelling bovendien voor de eigenaar, die de bevestiging kreeg dat het pand in goede staat verkeert.

Waren er tijdens de inspectie wel schades ontdekt die we niet ter plekke konden repareren, dan volgt altijd een vervolgplan. We analyseren de grootte en oorzaak van de schades, zodat we weten welke oplossingen noodzakelijk zijn om de constructie in goede staat terug te brengen en duurzaam te herstellen. Daarna maken we samen met onze opdrachtgevers een werkbaar plan. Flexibiliteit en de juiste afstemming staan hierbij voorop, zodat de uitvoering voor zowel SealteQ als onze opdrachtgevers gestroomlijnd verloopt.

Prachtige plaatjes op hoogte

Aan werken op bijzondere locaties kleeft nog een mooie bijkomstigheid: onze collega’s komen op de meest unieke plekken. In het geval van deze locatie van Leonardo Hotel in Amsterdam leverde dat een aantal prachtige foto’s van de zonsopkomst op. Onze vakspecialist Jordi heeft niet alleen een goed oog voor betonschades.

Galerijen in Beverwijk versterkt met koolstofwapening
Bekijk het volgende project

Galerijen in Beverwijk versterkt met koolstofwapening

Regelmatig zien we nieuwsberichten over vallende balkons of galerijen die afbreken van flatgebouwen. Het probleem doet zich overal in Nederland voor. Wie via Google zoekt naar vallende balkons, ziet voorbeelden van Brabant tot Friesland. Om afbrekende delen te voorkomen, versterken we de betonconstructie bij renovatie vaak constructief met koolstofwapening. SealteQ is in Nederland een van de kleine groep experts van deze toepassing. Zo versterkten onze specialisten van SealteQ Ivacon bijvoorbeeld de galerijen van een flat in Beverwijk, boven winkelcentrum de Plantage.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen