HIS hervat werkzaamheden aan buitenverlader bij Nouryon Zout

HIS hervat werkzaamheden aan buitenverlader bij Nouryon Zout

Heuvelman Ibis en SealteQ zijn onlangs gestart met de tweede fase van de renovatiewerkzaamheden aan de betonboog van de buitenverlader bij Nouryon Zout onder de naam HIS v.o.f.

Tweede fase van betonreparatie

Nadat de werkzaamheden van fase één in augustus waren afgerond, is HIS v.o.f. afgelopen week gestart met fase twee van het uitdagende project. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de buitenverlader voor onderhoudswerkzaamheden zijn de werkzaamheden in twee afzonderlijke fasen geknipt. De werkzaamheden zullen net als bij fase één bestaan uit het repareren van het, door chloride, zwaar aangetaste beton. De prefab constructie aan de west zijde van de betonboog zal tevens voor een groot gedeelte worden verwijderd. Vervolgens zal het achterliggende beton middels spuitbeton worden gerepareerd en worden voorzien van kathodische bescherming. De kathodische bescherming bestaat uit titanium strips met opgelegde stroom welke zijn opgenomen in een naderhand aangebrachte 25 mm dikke laag spuitbeton. De beschermende eindafwerking is een flexibele, haarscheur overbruggende afdichtmortel.

Overige renovatiewerkzaamheden

Gedurende de eerste fase van de renovatie aan de zoutverladingsinrichting zijn de eerste stalen buispalen hersteld. Tijdens de tweede fase worden de overige 39 buispalen ook aangestraald tot reinheidsgraad ISO-Sa2½ om corrosie en de huidige coating te verwijderen. Vervolgens zal er een nieuwe coating aangebracht worden met een totale laagdikte van 750 µm. Naast de werkzaamheden aan de zwenkboog zal in de tweede fase ook de staalconstructie van de bijbehorende aanmeersteiger op vergelijkbare wijze onderhanden genomen worden. Daarnaast zal de resterende stalen leuningwerk van de betonnen zwenkboog door Heuvelman Ibis vervangen worden door een kunststof leuningwerk en wordt de aanmeersteiger voorzien van een nieuw loopbordes.

Van onmogelijke klus naar nieuwe onderneming

Het digitale magazine iMaintain van Industrielinqs heeft een artikel geschreven over de werkzaamheden bij Nouryon Zout. De werkzaamheden aan de betonboog van de buitenverlader worden bemoeilijkt doordat er rekening gehouden moet worden met zeer uitdagende omstandigheden, zoals het getij, storm- en broedseizoen en daar komt bij dat de verlader beschikbaar moet blijven tijdens de uitvoering.

HIS V.O.F.

Om de complexiteit van deze renovatiewerkzaamheden aan te kunnen is HIS V.o.f. opgericht. HIS v.o.f. is een nieuwe onderneming bestaande uit Heuvelman Ibis en SealteQ. Hierbij worden de expertises van Heuvelman Ibis, op het gebied van waterwerken, staalconstructies en bereikbaarheid (kraanschip, pontons, e.d.). Gebundeld met de expertise van SealteQ op het gebied van staal-, betonrenovatie en onderhoud.

Unieke renovatie parkeergarage Weena te Rotterdam
Bekijk het volgende project

Unieke renovatie parkeergarage Weena te Rotterdam

Eind maart 2019 is de omvangrijke renovatie van parkeergarage Weena in het centrum van Rotterdam door SealteQ opgeleverd aan beheerder Jones Lang LaSalle en exploitant Q-Park. Een intensieve renovatie, gestart eind augustus 2018, is daarmee succesvol afgerond. De Weena parkeergarage, gebouwd in 1968, heeft een capaciteit van 541 parkeerplaatsen en bestaat uit een kelderverdieping en 4 verdiepingsvloeren boven een onderbouw met kantoren en bedrijfsruimten. Na vele meldingen van lekkages en schade in de vloeren bleek dat parkeergarage Weena aan een grondige renovatie toe was.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen