Levensduurverlengend onderhoud Vve-gebouw Couperusstraat

Levensduurverlengend onderhoud Vve-gebouw Couperusstraat

Vorige week is SealteQ begonnen met Fase 2 van de levensduur verlengende onderhoudsmaatregelen bij het VvE gebouw aan de Couperusstraat te Groningen. Vorig jaar (Fase 1) zijn er al vierentwintig balkons aan de achterzijde van het gebouw constructief versterkt met koolstoflijmwapening. Fase 2 zal bestaan uit een periode van vier weken waarin SealteQ verschillende werkzaamheden uit gaat voeren met betrekking tot beton- en staalconservering. Deze werkzaamheden zullen bestaan uit het coaten van de balkons, het hekwerk, het plafond en de dakrand.

Constructief versterken van balkons

Als specialist en voorloper in duurzaam verlengend onderhoud stellen wij steeds vaker vast dat het versterken van betonconstructies middels koolstoflijmwapening vele voordelen heeft ten opzichte van traditionele versterkingsmaatregelen. Door de combinatie van zeer hoge sterktes en een laag eigen gewicht kan het systeem makkelijk worden geplaatst om te zorgen voor het versterken van de betonconstructie. Dit maakt koolstoflamellen een zeer geschikte toepassing voor onder andere de woning en utiliteitsbouw.

Vierentwintig balkons van het VvE gebouw aan de Couperusstraat waren door een externe partij afgekeurd volgens verbouw en afkeurniveau. Deze vierentwintig balkons van het VvE gebouw zijn constructief versterkt door middel van koolstoflijmwapening conform het BRL3201 certificaat. Dit heeft als gevolg dat de draagkracht van de balkons aanzienlijk groter is geworden en dat de levensduur aanzienlijk verlengend is ten opzichte van een traditionele manier van versterken.

Beton- en staalconservering

De werkzaamheden in Fase 2 bestaan uit beton- en staalconservering van het VvE gebouw. De werkzaamheden zijn gestart met het verwijderen van de stalen beplating. Na het verwijderen is de stalen beplating in een container met ventilatie geschuurd en voorzien van een nieuw coatingsysteem. Vervolgens is het plafond geïnspecteerd op schades. Hierna zijn de gelokaliseerde schades afgeklopt, ingeslepen en uitgekapt. Daarna is het gehele plafond gereinigd en zijn de betonschades gerepareerd. Tot slot is het gehele plafond voorzien van een nieuw coatingsysteem. Voor het conserveren van de gehele achterzijde met betrekking tot het hekwerk, de dikte kanten en de dakrand is gebruikt gemaakt van een rolsteiger.

Werkplaatsvloer voorzien van een epoxy troffel vloerafwerking
Bekijk het volgende project

Werkplaatsvloer voorzien van een epoxy troffel vloerafwerking

In opdracht van een machinefabriek in Emmen heeft SealteQ een werkplaatsvloer voorzien van een epoxy troffel vloerafwerking.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen