Kathodische bescherming van Heekgarage Enschede

Kathodische bescherming van Heekgarage Enschede

In het zuidelijke deel van Enschede kun je parkeren in de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland, de Van Heekgarage. In deze garage, onder het van Heekplein, is plek voor 1700 auto’s en de garage is 24 uur per dag/7 dagen per week geopend. Op en rondom het van Heekplein vind je het winkelhart van Enschede.

De vakspecialisten van SealteQ Noord zijn ingeschakeld voor het aanbrengen van een kathodisch beschermingssysteem (KB-systeem) op de onderzijde van de -1 vloer in de garage. Dit systeem wordt aangebracht op vloerplaten waar scheuren in zitten in combinatie met veel sporen van lekkage. Doel is het stoppen van het corrosieproces van de wapening aan de onderkant van de vloerplaten. Dit corrosieproces wordt veroorzaakt door dooizouten (strooizout) die door de auto’s tijdens de winterperiode mee de garage in gereden worden. Doordat sommige vloerplaten gescheurd zijn, kan het agressieve zout in de betonconstructie trekken en schade aan de onderkant van de vloer veroorzaken.  

Niet alle platen zijn gescheurd en daarom zijn alleen de aangetaste platen aan de onderzijde behandeld met het KB-systeem. Zo wordt door een gerichte aanpak de veiligheid van de gehele garagevloer gewaarborgd.  

Eerst hebben onze vakspecialisten het hele betonoppervlak van alle vloerplaten grondig gereinigd en alle aanwezige betonschades vakkundig gerepareerd. Daarna is op een aantal van de platen een KB-systeem met opgedrukte stroom op basis van een geleidend coatingsysteem aangebracht. Om het gehele oppervlak een gelijk uiterlijk te geven, is tot slot overal een beschermend/esthetisch coatingsysteem aangebracht.  

Gerelateerde markten

Constructieve herstelwerkzaamheden in Rotterdam
Bekijk het volgende project

Constructieve herstelwerkzaamheden in Rotterdam

Eind augustus is SealteQ West in opdracht van Hef Wonen gestart met de constructieve herstelwerkzaamheden aan het woonblok Dordtsestraatweg hoek Jan Ligthartstraat in Rotterdam. Inmiddels is ook het lange woonblok aan de Dordtsestraatweg in de steigers gezet voor een grondige aanpak van de balkons. Zowel de balkons aan de voorgevel als de achtergevel worden constructief versterkt en daarna duurzaam afgewerkt.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen