Constructieve herstelwerkzaamheden in Rotterdam

Constructieve herstelwerkzaamheden in Rotterdam

Eind augustus is SealteQ West in opdracht van Hef Wonen gestart met de constructieve herstelwerkzaamheden aan het woonblok Dordtsestraatweg hoek Jan Ligthartstraat in Rotterdam. Inmiddels is ook het lange woonblok aan de Dordtsestraatweg in de steigers gezet voor een grondige aanpak van de balkons. Zowel de balkons aan de voorgevel als de achtergevel worden constructief versterkt en daarna duurzaam afgewerkt.

Bijzonder aan dit project is de combinatie van twee projectonderdelen die normaal gesproken gescheiden zijn. Namelijk specifiek betononderzoek, meteen gevolgd door herstel. Dat de balkons moesten worden versterkt was al duidelijk geworden in het voortraject. Maar de exacte manier waarop dat onderhoud zo efficiënt mogelijk kan worden aangepakt, blijkt pas uit de resultaten van het onderzoek. Dit kan namelijk van balkon tot balkon variëren. Deze aanpak vraagt het nodige als het gaat om de flexibiliteit van het uitvoeringsteam en de samenwerking met ons bedrijfsbureau en alle externe betrokkenen bij het project.

Deze werkwijze betekent ook, dat de vakmensen van SealteQ meewerken aan het onderzoek volgens een vooraf uitgestippeld plan. Na het saneren van de oude dekvloeren wordt eerst de wapening die in de vloeren aanwezig is gedetecteerd en aangetekend op het oppervlak. Daarna worden kernen geboord voor verder onderzoek in het laboratorium. Ook de visuele waarneming levert de nodige informatie op. Belangrijk is dat het (primaire) schademechanisme wordt bepaald en dat de mate waarin dat is opgetreden goed in beeld wordt gebracht. Na uitvoering van het constructieve herstel worden de balkons weer afgewerkt met een dekvloer met een antislip kunststof vloercoating. Een mooi en uitdagend project waarin SealteQ haar meerwaarde als deskundig betonreparatiespecialist kan inzetten.

 

Renovatiewerkzaamheden de Golfslag Emmeloord
Bekijk het volgende project

Renovatiewerkzaamheden de Golfslag Emmeloord

Aan het Smedingplein in Emmeloord staat het karakteristieke gebouw de Golfslag. Van 1971 tot 2015 deed de Golfslag dienst als verzorgingshuis. Sindsdien staat het leeg en is de staat van het pand steeds verder verslechterd. Na deze jaren van leegstand krijgt het gebouw nu eindelijk een nieuwe bestemming.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen