Helikopterdek van nieuwe markeringen voorzien

Helikopterdek van nieuwe markeringen voorzien

Een groot wit kruis met een rode H is vanuit de lucht boven Utrecht weer scherp te zien. Onze specialisten van SealteQ West voorzagen een helikopterdek van nieuwe coating, markering en herstelden het beton. Helikopters kunnen weer veilig landen.

Helikopterdek is uitdaging op hoogte

Het helikopterdek is een stuk in het werk gestort beton van twintig bij twintig meter groot, met rondom een afwateringsgoot. Het ligt op één van de daken van een groot complex, op twintig meter hoogte. Best een uitdaging om daar op hoogte aan het werk te zijn; vooral voor de aan- en afvoer van materialen en apparatuur. Bovendien kon het helikopterdek niet te lang sluiten voor verkeer. In de voorbereiding werkten onze vakspecialisten daarom naar een zo efficiënt en dus zo snel mogelijke uitvoering toe, in combinatie met gebruik van snelbelastbare materialen. Met succes.

De werkzaamheden

Omdat het helikopterdek was geërodeerd, vervuilde het sneller dan gewenst. Door de erosie waren de markeringen bovendien niet goed genoeg zichtbaar meer en dat kan gevaarlijk zijn voor aanvliegend verkeer. Oude markeringen en bestaande coating straalden we van het betonnen dek, om de nieuwe coating van een zo optimaal mogelijke nieuwe ondergrond te voorzien. Bovendien repareerden we beschadigingen en scheuren in het beton. Een aanvullende eis van onze opdrachtgever was een afwerking die goed reinigbaar was en bovendien eenvoudig te onderhouden. Onze specialisten kozen daarom voor een afwerking van Triflex, die zowel duurzaam als slijtvast is. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor vloeren die een hoge belasting te verduren hebben. In de afwateringsgoot verwerkten we een vlies, waardoor de waterdichting van deze goot gegarandeerd is. Omdat de afwerking snelreagerende PMMA-hars bevat, was het helikopterdek snel af te werken. Tot slot voorzagen we het helikopterdek van nieuwe markeringen, belijning en cijfers, zodat piloten hun helikopters weer veilig aan de grond kunnen zetten.

Meer informatie over betonherstel of coatingvloeren?

Heb je een vraag over betonherstel of coatingvloeren? Neem dan op werkdagen telefonisch contact op via 0599-696333 of mail naar info@sealteq.com. Onze collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde markten

Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht
Bekijk het volgende project

Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht

In het tweede weekend van september openen traditiegetrouw de deuren van duizenden monumenten in Nederland. Het is dan Open Monumentendag. Ter ere van al die monumenten zetten wij er een aantal op een rijtje. Het zijn projecten waaraan de vakspecialisten van SealteQ meewerkten in de afgelopen jaren. De renovatie en het onderhoud van monumenten vergt namelijk nogal wat specialistische kennis. Expertise die bij SealteQ, door onze jarenlange ervaring in beton- en staalconservering, inmiddels ruimschoots aanwezig is.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen