Ervaring en expertise verhelpen lekkage bij de Raw Aron Schuster Synagoge in Amsterdam

Ervaring en expertise verhelpen lekkage bij de Raw Aron Schuster Synagoge in Amsterdam

Wie in Amsterdam over de Obrechtstraat loopt, ontkomt niet aan een blikveld met daarin een imposant bouwwerk: de Raw Aron Schuster (RAS) Synagoge in Amsterdam-Zuid. Het rijksmonument - ook wel bekend als de Obrechtsjoel - wordt grondig verbouwd. Zo had de kelder een vocht- en lekkageprobleem. Die zijn inmiddels verholpen door de vakspecialisten van SealteQ West. 

Betonherstel en kelderafdichting in de Raw Aron Schuster Synagoge

De Raw Aron Schuster Synagoge ondergaat namelijk een flinke renovatie in 2021. Alle onderdelen van het door architect Harry Elbe ontworpen gebouw worden aangepakt. In opdracht van Aannemingsbedrijf J.C. Nieuwenhuizen loste SealteQ een vochtprobleem in een van de kelderruimtes op. De ruimte dient na de renovatie als technische ruimte, dus een goede vochtwering en afdichting is daarom essentieel.

De oorzaak van een hardnekkige lekkage in de ruimte bleek een sparing in de constructieve betonvloer te zijn. Deze kwam aan het licht toen we twee zandcement dekvloeren met tegels ertussen verwijderden. Met wapeningsstaal en dichtzetten met betonmortel verhielpen onze specialisten het gat in de constructieve betonvloer.

Daarnaast zaten er wat watervoerende scheuren in de vloer. Ook deze repareerden we door ze te injecteren en af te dichten met een polyurethaanhars. De aansluiting van de betonnen buitenwanden met de vloer zijn hiermee ook afgedicht.

Om ervoor te zorgen dat de kelderruimte zoveel mogelijk vochtvrij blijft, is een goed vochtwerend systeem noodzakelijk. Zo behandelden we de overige wanden van metselwerk met een waterdicht kelderafdichtingssysteem. Zo voorzagen we de onderste halve meter van een coatingsysteem dat negatieve waterdruk kan opvangen. Bovendien brachten we een driecomponenten epoxy-cement vloermortel aan op de betonnen vloer. Deze dient als vochtscherm voor optrekkend vocht. De vloer van de kelderruimte in de Raw Aron Schuster Synagoge werkten we af met een tweecomponenten gietvloerssysteem.

Een schat aan kennis en kunde

Inmiddels kunnen we – door bijna 50 jaar ervaring – stellen dat bij SealteQ de beste vakspecialisten werken. We passen de nieuwste, bewezen technieken en systemen toe om beton- en staalconstructies zo optimaal mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf en deze te behouden voor de toekomst. Voor het waterdicht maken van de kelderruimte in de Raw Aron Schuster Synagoge combineerden we verschillende systemen en leveranciers. Zo komen we voor iedere opdrachtgever tot het beste resultaat.

Meer informatie

Wil je meer informatie over kelderafdichting of betonreparatie? Neem dan op werkdagen telefonisch contact op via 0599-696333 of mail naar info@sealteq.com. Onze collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde markten

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek
Bekijk het volgende project

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek

Zware stalen constructies en machinefundaties staan stabieler en sterker als de krachten die vrijkomen beter verdeeld worden over hun ondergrond. Dat geldt ook voor de constructies van een nieuwe stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek. SealteQ Noord kreeg de opdracht om alle staalconstructies en machinefundaties van de fabriek te ondergrouten. Een enorme klus die veel flexibiliteit in planning vergt. 

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen