Zuidelijke aanlegsteiger Bonaire

Zuidelijke aanlegsteiger Bonaire

SealteQ heeft opdracht ontvangen om de aanlegsteiger Kralendijk op Bonaire constructief te versterken. De opdracht is verstrekt door de Bouwcombinatie Bonaire. De aanlegsteiger wordt gebruikt door cruiseschepen en bevrachting van het eiland. SealteQ voert een levensduurverlengende oplossing uit door bij de versterking van het betonnen dek gebruik te maken van te verlijmen koolstofbewapening (ca. 8.000 m). De onderzijde wordt versterkt met glasvezelwapening. De buispalen onder het dek zullen worden beschermd met nieuw te plaatsen polyester mantels.

Update: verloop verduurzamingswerkzaamheden

Het werk verloopt voorspoedig, zo zijn de versterking van het betonnen dek met koolstofwapening reeds uitgevoerd. Aan de onderzijde van de pier, met een werkruimte van slechts 1.40 m, worden de aanzienlijke betonschades (corrosie van de wapening) gerepareerd en wordt deels bestaande wapening vervangen door glaswapening. Glas- en koolstofwapening zijn ongevoelig voor wat betreft corrosie ten gevolge van het zoute milieu.

Het sloopwerk wordt uitgevoerd door een mini slooprobot die op afstand bestuurbaar is. Arbo technisch een vooruitstrevende oplossing ten opzichte van handmatig slopen. De stalen buispalen onder de pier worden tevens verduurzaamd met een beschermingssysteem.

Levensduur pier sterk verlengd na verduurzamingsmaatregelen

Ten gevolge van deze werkzaamheden wordt de levensduur van de pier verlengt voor een periode van 30 – 40 jaar.

 

SealteQ West behandelt vloer parkeergarage hoofdkantoor Waternet
Bekijk het volgende project

SealteQ West behandelt vloer parkeergarage hoofdkantoor Waternet

In opdracht van Waternet heeft SealteQ West de rijpaden van de vloeren van de parkeergarage van het hoofdkantoor van Waternet gestraald en voorzien van nieuwe looppaden inclusief belijning. De straal- en coatingswerkzaamheden zijn ’s avonds na kantoortijd uitgevoerd.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen