• Terug

  Brandwerende coatings

  Brandwerende coatings

  SealteQ is specialist op het gebied van brandpreventie, brandveiligheid en brandapplicatie door middel van brandwerende coatings. Wij adviseren u graag bij zowel betonnen als stalen constructies over de meest geschikte oplossing.

  Brandvertragende coating

  Voor de veiligheid van mensen is het bij brand van groot belang dat een gebouw zo lang mogelijk overeind blijft staan. Brandvertragende coating op stalen hoofddraagconstructies is hiervoor de oplossing. Deze coating zorgt voor een langere draagkracht. Brandwerende coating voor staal is een dunne laag coating die wordt aangebracht op het staal. Bij hoge temperaturen zwelt (schuimlaag) de coating op. De isolerende werking van dit schuim beschermt de constructie een aantal minuten (30, 60 of 90 minuten) tegen de kritieke temperatuur waarbij het staal zou bezwijken.

  Hoogwaardige oplossingen

  Het aanbrengen van brandwerende verf op staal is specialistisch werk en gebeurt onder strenge controle om aan de eisen van het wettelijke Bouwbesluit (2012) te kunnen voldoen. SealteQ kan brandwerende coatings zowel prefab (dus al in de fabriek) of na montage op de bouw aanbrengen. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers van brandwerende coatings zoals PPG (Sigma), International Paint (AKZO), Hensel, Sika voor staal en cementgebonden- en vermiculite mortel systemen voor beton.

  SealteQ uw partner voor brandwerende coatings

  Neem gerust contact op voor meer informatie of vrijblijvend advies over brandpreventie bij betonnen en stalen draagconstructies. SealteQ is in Nederland dé specialist op dit gebied. Ook op andere specialistische gebieden van brandwerendheid zoals het plaatsen van doorvoeringen heeft u in SealteQ de juiste partner.

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

  www.sealteq.nl/werken-bij-sealteq