• Terug

  Brandwerend coaten

  Brandwerend coaten

  SealteQ is specialist op het gebied van brandpreventie, brandveiligheid en brandapplicatie door middel van brandwerende coating. Wij adviseren u graag over constructies van beton en/of staal en over de meest geschikte oplossing.

  Optimale veiligheid door brandwerende- en vertragende coating

  Veiligheid staat voorop! Bij een brand is het van groot belang dat een gebouw zo lang mogelijk overeind blijft staan. Het aanbrengen van brandvertragende coating op stalen hoofddraagconstructies is hiervoor de oplossing. De speciale coating zorgt voor een langere draagkracht.

  Brandwerende coating op staal zorgt er voor dat bij hoge temperaturen de coating (schuimlaag) opzwelt. De isolerende werking van het schuim beschermt de constructie een aantal minuten (30, 60 of 90 minuten) tegen de kritieke temperatuur. Zonder brandwerende coating zal het staal normaliter al snel bezwijken.

  Prefab en op locatie

  Het aanbrengen van brandwerende verf op staal is een specialistisch werk. Dit wordt onder strenge controle uitgevoerd om aan de eisen van het wettelijke Bouwbesluit (2012) te kunnen voldoen.

  SealteQ kan brandwerende coating zowel prefab (dus al in de fabriek) of na montage op de bouw aanbrengen. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers van brandwerende coatings zoals PPG (Sigma), International Paint (AKZO), Hensel, Sika voor staal en cementgebonden- en vermiculite mortel systemen voor beton.

  Advies

  Wilt u meer informatie over brandpreventie? U kunt het bijgesloten contactformulier invullen of bellen naar 0599-696333.

  SealteQ is in Nederland specialist op het gebied van brandwerend coaten. Ook op andere specialistische gebieden van brandwerendheid zoals het plaatsen van doorvoeringen heeft u in SealteQ de juiste partner gevonden.

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

   www.werkenbijsealteq.com