• nl
  • en
  • de
 • Terug

  Brandwerende coatings

  Brandpreventie, brandapplicatie en advies voor brandpreventie d.m.v. brandwerende coatings

  SealteQ is specialist op het gebied van brandpreventie, brandveiligheid, brandapplicatie door middel van brandwerende coatings en advies voor zowel betonnen als stalen constructies.

  Voor de veiligheid van mensen is het bij brand van groot belang dat een gebouw zo lang mogelijk overeind blijft staan!

  Applicatie van brandwerende coating op staalconstructie

  Brandvertragende coating op stalen hoofddraagconstructies is hiervoor de oplossing. Deze coating zorgt voor een langere draagkracht. Brandwerende coating voor staal is een dunne laag coating die wordt aangebracht op het staal. Bij hoge temperaturen zwelt (schuimlaag) de coating op. De isolerende werking van dit schuim beschermt de constructie een aantal minuten (30, 60 of 90 minuten) tegen de kritieke temperatuur waarbij het staal zou bezwijken.

  Het aanbrengen van brandwerende verf op staal is specialistisch werk en gebeurt onder strenge controle om aan de eisen van het wettelijke Bouwbesluit (2012) te kunnen voldoen. SealteQ kan brandwerende coatings zowel prefab (dus al in de fabriek) of na montage op de bouw aanbrengen. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers van brandwerende coatings zoals PPG (Sigma), International Paint (AKZO), Hensel, Sika voor staal en cementgebonden- en vermiculite mortel systemen voor beton.

  Meer informatie over brandpreventie en brandvertragende coating

  Voor meer informatie of een (kosteloos) advies op maat op het gebied van brandpreventie/brandveiligheid, bent u bij SealteQ aan het juiste adres. SealteQ heeft veel ervaring op het gebied van brandwerende coating voor zowel staal- als beton constructies. Ook op andere specialistische gebieden van brandwerendheid zoals het plaatsen van doorvoeringen heeft u in SealteQ de juiste partner.

  Brandwerende coatings aangebracht op het pand

  www.sealteq.nl/werken-bij-sealteq

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Lees meer over onze privacyverklaring

  Ik ga akkoordLees meer