29 april 2021

Bring a Friend: van je collega’s moet je het hebben

Dat SealteQ aanloopt tegen schaarste op de arbeidsmarkt is geen geheim. We wonnen in 2019 zelfs het MKB!dee om die uitdaging aan te pakken. Goede medewerkers vinden én behouden vragen om creatieve, innovatieve oplossingen. En dat doen we op meer manieren. Met onze Bring a Friend actie, bijvoorbeeld.

Wat is Bring a Friend?

Van je collega’s moet je het hebben! Bij SealteQ werken de beste vakspecialisten. Die weten heel goed wie ons bedrijf kunnen versterken. Daar doen we graag een beroep op. Want wie kunnen heel goed bepalen of iemand geschikt is voor onze projecten, het vak kan leren en past bij de cultuur van ons bedrijf? Inderdaad, onze eigen vakspecialisten!

,,Wij realiseren ons dat onze eigen mensen – alle collega’s samen – een groot netwerk hebben”, aldus onze directeur Bedrijfsvoering Gerthé Klaassens. ,,Waarschijnlijk bereiken ze meer en gerichter kandidaten dan de beste, meest gelikte wervingscampagne. Het werkelijke beeld van het werk, de mooie projecten, de concrete taken en groeimogelijkheden kan elke collega helpen vertellen.”

Bovendien heeft een Bring a Friend kandidaat een eerste selectiestap al behaald, legt ze uit. ,,Onze collega’s nemen hun verantwoordelijkheid voor de ‘friend‘ die ze aandragen heel serieus en filteren heel bewust wie ze wel en niet als collega willen hebben. En eenmaal binnen heeft de nieuwe collega meteen een (extra) supporter binnen het bedrijf. Kortom, wij zien vooral voordelen van deze route. Het is een groot compliment naar het bedrijf als collega’s binnen hun netwerk willen meezoeken naar nieuwe medewerkers.”

Bring a Friend bonus

Ere wie ere toekomt, vinden we dus. Blijft de aangedragen kandidaat tenminste vier volledige weken voor ons werken en doorloopt diegene met succes het inwerktraject? Dan krijgt de collega die de kandidaat aandroeg eenmalig een Bring a Friend bonus van 300 euro netto. Als de kandidaat na 26 weken nog steeds bij SealteQ in dienst is en (eventueel) in opleiding tot specialist, verdubbelen we de bonus met nog 300 euro. Want onze vakspecialisten werken niet vóór SealteQ; ze zijn SealteQ.

Ook werken bij SealteQ?

Voor al onze zeven vestigingen zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Wie nieuw is in ons bedrijf, volgt via onze personeelsapp een inwerktraject. Daarin leer je meer over het vak en over ons bedrijf. Elke dag krijgen nieuwe collega’s een bericht met een nieuwe opdracht, vragenlijst of filmpje om kennis te maken met alles wat belangrijk is op de werkvloer. Daarna volgt de inhoud en leren nieuwe collega’s over de uitvoering. Hoe je een vloer moet coaten, bijvoorbeeld. Wie daarna vakspecialist wil en kan worden, leert dat bij ons intern.

Wil je ook werken bij SealteQ? Ga voor alle vacatures naar WerkenBijSealteQ.com. Staat jouw vacature er niet tussen? Geen probleem! Stuur een mailtje naar sollicitatie@sealteq.com met je actuele CV en een korte motivatie.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen