• Scheuroverbruggende gietvloer van Heek

 • Terug

  Herstelwerkzaamheden Influentbuffertank Burgum

  Influentbuffertank Sonac

  Een betonvloer die lekt. Bij het niet herstellen ervan, zal de vloeistof vanuit de influentbuffertank in het grondwater lopen. Dit mag uiteraard niet gebeuren. De tank was al enige tijd buiten gebruik en diende nu herstelt te worden.

  In opdracht van Bouw- en Aannemingsbedrijf G. de Haan & Zn. zijn onze collega’s van SealteQ Heerenveen aan de slag gegaan om de influentbuffertank van Sonac in Burgum te herstellen. Het doel van deze opdracht is om de vloer vloeistofdicht te maken. De oppervlakte van de tankvloer betrof ca 300 m2.

  Werkzaamheden

  Door middel van autoinject packers worden de scheuren in de vloer met een flexibele injectiehars onder lage druk geïnjecteerd.

  De vloer is gereinigd door de opdrachtgever met water onder hoge druk. Vervolgens is de vloer door SealteQ geschuurd. 12 uur na het aanbrengen van de primer maar binnen 24 uur wordt de eerste rode coating laag aangebracht. Na uitharding hiervan wordt er een grijze coating laag aangebracht.

  Vervolgens wordt de bestaande kit verwijderd. De ondergrond van de kit wordt vervolgens goed gereinigd en ontvet. Een nieuwe laag kit wordt daarna aangebracht. Aangezien de wand in de influentbuffertank bestaat uit staal met een glasplaat afwerking, wordt er een speciale primer gebruikt voor dit type omstandigheden.

  Risico’s

  De risico’s voor deze opdracht zijn van tevoren in kaart gebracht. Tijdens de uitvoerende werkzaamheden zijn er geen gekke zaken aan het licht gekomen. Dat de werkzaamheden in een influentbuffertank plaatsvonden, is niet alledaags. In een tank kunnen gevaarlijke stoffen aanwezig zijn of te weinig zuurstof waardoor het leven van de werknemer in gevaar kan komen.

  Ook al was de tank al enige tijd niet in gebruik en waren er geen bijzondere gassen aanwezig, het inschakelen van een mangatwacht is noodzakelijk bij een besloten ruimte. Een mangatwacht is een werknemer die belast is met het houden van toezicht op werknemers, werkzaamheden en veiligheidsaspecten met betrekking tot besloten ruimtes. Een mangatwacht was bij deze opdracht uiteraard aanwezig.

  Oplevering

  Een succesvolle oplevering heeft plaatsgevonden in week 18, 2020.

  Meer informatie over de specialisatie injecteren bij (grond)waterlekkages door SealteQ? Klik dan hier.

  www.werkenbijsealteq.com