• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  MultiPaint Staalconservering en MCB coaten terminal Arnhem

  In opdracht van de bouwcombinatie Ov Terminal Arnhem (Ballast Nedam Bouw en BAM Utiliteitsbouw) heeft MultiPaint Staalconservering B.V. in samenwerking met MCB uit Bergharen, beide onderdeel van de SealteQ Group, de staalconstructie van de wachtruimte van de terminal gecoat.

  De staalconstructie van het dak is geleverd door Centraal Staal uit Groningen en bestaat uit een doorlopende, ononderbroken stalen huidplaat waar aan de bovenzijde grote verstijvingsribben zijn gelast. Het dak is niet vlak maar “golvend “uitgevoerd. De bovenzijde van de staalconstructie is vervolgens afgedekt met een houten dak.

  De bovenzijde van de staalconstructie is derhalve niet meer zichtbaar. Het conserveringsyteem op de “niet zichtzijde” is door MCB in hun straalshop voorzien van een 3-laags verfsysteem. Na transport naar Arnhem zijn de secties op locatie aan elkaar gelast waar MultiPaint de lassen aan de niet zichtzijde heeft behandeld.

  De zichtzijde van het staaldak is op de bouwlocatie door MultiPaint gecoat. Het systeem dat hiervoor gebruikt is, is een 2-laags systeem dat met de roller moest worden aangebracht. Vanwege de aard van de coating en de wijze van aanbrengen ontstaat er een zekere streepvorming in het oppervlak. Dit was een beeld dat de architect bewust heeft nagestreefd. Omdat de totale constructie uit ronde en gebogen vormen bestaat is het onmogelijk om overal de zelfde rolrichting aan te houden. De architect heeft dan ook een opgave verstrekt van de rolrichting per onderdeel/ sectie. Deze globale indicatie moest nauwkeurig worden opgevolgd. Hieronder nog enkele foto’s van het eindresultaat.

  Datum: |
  www.werkenbijsealteq.com