• Revitalisatie radiotelescoop Dwingeloo

 • Terug

  Injecteren

  Het injecteren van beton wordt vaak als redmiddel aangedragen. Maar injecteren is geen wondermiddel en moet op de juiste manier worden toegepast. Dat alle beton scheurt, is algemeen bekend. Het beperken van de scheurwijdte in het kader van de duurzaamheid en waterdichtheid blijkt echter een lastig te beheersen onderdeel. In de praktijk gaat het dan ook wel eens mis, met vervelende lekkages tot gevolg.

  Grondlegger waterdicht injecteren

  SealteQ is sedert 1975 één van de grondleggers in Nederland in de ontwikkeling en in de gespecialiseerde uitvoering van het waterdicht injecteren van ongewenste indringing van (grond)water en/of vocht in de civiele bouw. De injectietechnieken zijn in de afgelopen decennia continu in eigen beheer doorontwikkeld waardoor snelheid en verlaging van kosten continu verbeterd zijn.  SealteQ beschikt over “quick response’ teams, volledig geoutilleerd en 7/24 inzetbaar, die in staat zijn om acute waterlekkages nationaal en internationaal effectief te bestrijden.

  Objecten met waterschade

  Objecten met (grond)waterlekkage die door SealteQ effectief behandeld zijn: autoweg tunnels, fietstunnels, aquaducten, naviducten, verdiepte weggedeelten, dijklichamen, rioolputten/gemalen, rioleringsbuizen, zwembaden, opslagbassins, kadewanden, sluiskolken, diepwanden, bouwkuipen, ondergrondse bunkers, kelders, mestkelders, ondergrondse parkeergarages.

  Injecteren

  Injecteren met eigen technologie

  SealteQ hanteert injectie technologieën die in eigen huis zijn ontwikkeld. Voorbeelden van de toepassing hiervan zijn de volgende;

  Achterspoeling van kade- en damwanden is een veel voorkomend probleem. Geheel in eigen beheer ontwikkelde Frans Nooren een technologie om vanuit het water damwanden waterdicht te injecteren. Deze ontwikkeling kreeg nationale bekendheid door de televisie uitzendingen ‘Brandpunt in de markt”.

  Voor de combinatie Burgummerdaam VOF heeft SealteQ succesvol grondwater intreding in de bouwkuip afgedicht. De technieken die SealteQ hiervoor toepast zijn volledig in eigen huis ontwikkeld. SealteQ staat bekend om grote waterlekkages in de natte water/tunnelbouw zowel nationaal als internationaal adequaat te stoppen. De injectieharsen die hiervoor worden gebruikt excelleren in een snelle reactietijd waardoor de afdichtende functie met een beheerste van inzet van materiaal kan worden gerealiseerd. De medewerkers van SealteQ kunnen buigen op een jarenlange ervaring om in alle voorkomende lekkageproblemen effectief te kunnen optreden. 

  Lees meer over “injecteren” en de andere expertises van SealteQ op de dienstenpagina.

  Meer informatie of interesse in onze diensten?