3 december 2020

Afstuderen of stagelopen? Andrea, Arne en Daphne doen dat bij SealteQ in corona-tijd

Zoek je een plek voor je afstudeeropdracht? Of moet je stagelopen? Bij SealteQ ben je welkom, ook tijdens de coronacrisis. Zo doen Andrea en Arne tot februari hun afstudeeronderzoek bij ons. Daphne loopt stage en blijft zelfs tot in het voorjaar van 2021 bij ons.

Net even anders afstuderen of stagelopen 

Afstuderen of stagelopen kan veilig bij SealteQ. Zoals andere bedrijven houden we ons aan de geldende veiligheidsmaatregelen. We werken zoveel mogelijk thuis. De werkplekken en kantoorruimtes van SealteQ zijn groot genoeg om voldoende afstand te houden.  

Daphne Alting versterkt bijvoorbeeld ons secretariaat en is vanwege haar stage wel vier dagen per week op kantoor. Ze doet de opleiding Management Assistent op het Noorderpoort in Groningen. ,,Dit kan ik niet alleen en thuis doen, want het is stagewerk met begeleiding.’’ Haar stagebegeleiders werken wél deels vanuit huis. ,,Die zijn er dus niet elke dag. Maar het contact is heel goed, ook tussen hun onderling. Communicatie is ondanks dat gelukkig zeker niet moeilijker.’’ Op haar werkplek is alles goed geregeld, vindt ze. ,,De bureaus zijn groot genoeg: we kunnen op 1,5 meter van elkaar werken. Je kunt je handen desinfecteren en er zijn mondkapjes met het logo van SealteQ. Je kunt echt zien dat het bedrijf tijd en moeite heeft gestoken in de veiligheid van collega’s.’’  

Al voor het coronavirus uitbrak, was ons bedrijf ingericht op thuiswerken en werken op afstand. Omdat onze vestigingen verspreid zijn over het hele land, bijvoorbeeld. En door corona zijn we daar nog veel beter in geworden. ,,Zelfs in coronatijd is er goede en heldere communicatie en zijn de lijntjes kort’’, vertelt Arne Knol, die op moment van schrijven zijn afstudeeronderzoek doet op onze financiële afdeling voor zijn opleiding Finance & Control van Hogeschool Windesheim in Zwolle. ,,SealteQ doet er alles aan om te zorgen dat de communicatie goed blijft. Ik kan altijd bellen en digitaal meetings inplannen.’’ 

Waarom afstuderen of stagelopen bij SealteQ? 

We vinden het belangrijk dat er genoeg plekken zijn waar talent zich kan ontwikkelen. Bij SealteQ krijg je altijd zorgvuldige begeleiding van een van onze collega’s. We staan nog net niet dag en nacht voor je klaar. Zeker in coronatijd is regelmatig contact om even bij elkaar in te checken belangrijk.  

Bij SealteQ geloven we ook in het ‘leven lang leren’ principe: je bent nooit uitgeleerd. Dat geldt trouwens net zo goed voor onszelf. Zo kan ons bedrijf leren van de kritische, frisse blik van buitenaf die onze afstudeerders en stagiaires meebrengen. Arne schrijft bijvoorbeeld een verbeter- en implementatieplan voor onze financiële afdeling. Altijd nog net een stapje beter willen worden zit in ons DNA.  

Zo doet Andrea Dijkhuis haar afstudeeronderzoek voor onze HR-afdeling, op onze vestiging in Stadskanaal, deels op kantoor en deels thuis. Ze zit in het laatste jaar van de opleiding Resource Management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Andrea onderzoekt hoe het gaat met de ontwikkeling en beoordeling van medewerkers en hoe we dat als bedrijf nog beter kunnen organiseren.  

Er zijn bij SealteQ bovendien genoeg projecten waarop mensen kunnen afstuderen of stagelopen. Langdurige projecten, waar echt dedicated op gewerkt kan worden. Groot genoeg dat het, zoals in geval van Andrea en Arne, een gedegen onderzoek kan opleveren.  

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om af te studeren bij SealteQNeem dan contact met ons op voor meer informatie en beschikbaarheid van plekken via info@sealteq.com of bel naar 0599  696 333 

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen