• nl
  • fr
  • en
 • terug

  Kunststof vloeren

  Kunststof vloeren

  Kunststof vloeren en afwerkingen van top kwaliteit

  Kunststof vloeren

  Mechanisch sterk belastbaar, chemisch resistent, vloeistofdicht, antislip of decoratief: de eisen die gesteld worden aan vloerafwerkingen (kunststof vloeren) lopen nogal uiteen. SealteQ beschikt over de expertise om geheel conform specifieke eisen beschermende en/of decoratieve coatings op nieuwe en bestaande ondergronden aan te brengen. Het scala aan mogelijkheden en systemen is enorm groot. Van de hoog mechanisch belastbare slurry systemen in de zware industrie tot de eenvoudige watergedragen epoxy systemen. Ook de antistatische systemen, taai-elastische scheuroverbruggende gietvloeren tot de hoog chemicaliën- of temperatuur bestendige systemen zijn bij SealteQ in goede handen. Omdat wij werken met alle gerenommeerde leveranciers en ons personeel regelmatig wordt bijgeschoold ten aanzien van de juiste applicatietechnieken en nieuwe ontwikkelingen kunnen wij altijd een advies op maat bieden en onze kwaliteit garanderen.

  Een klein overzicht van de mogelijkheden per bindmiddel:
  – Epoxy systemen zijn in meerdere rollagen of als gietvloer toe te passen. Veelal toegepast bij stabiele ondergronden waar hoge eisen worden gesteld aan mechanische en chemische belastingen.
  – Polyurethaan systemen in rollagen bij geringe werking in de ondergrond en als gietvloer toegepast bij scheurgevoelige ondergronden. Daarnaast is polyurethaan, in tegenstelling tot epoxy, nagenoeg ongevoelig voor verkleuring door UV licht en worden deze producten toegepast bij hogere esthetische eisen.
  – Polyurea systemen zijn voor wat betreft de eigenschappen grotendeels vergelijkbaar met de polyurethanen. Een voordeel is echter gelegen in de verspuitbaarheid (o.a. hot-spray methode) die een snelle applicatie en snelle belastbaarheid mogelijk maken.

  Naast de mogelijkheden qua bindmiddel zijn er ook vele andere materiaaleigenschappen of functionele eigenschappen die beïnvloedbaar of aanpasbaar zijn. Te denken valt aan de snelheid van droging en uitharding, de mate van overwerkbaarheid, verwerking bij lage temperaturen of hoge vochtigheid, de mate van antislip en nog vele andere belangrijke producteigenschappen.

  De specialisten van SealteQ analyseren de vraagstelling, beoordelen de ondergrond en bieden u de beste opties en mogelijkheden voor een hoogwaardige vloerafwerking.