• nl
  • fr
  • en
  • de
 • terug

  Gevelrenovatie

  Gevelrenovatie

  Waarom voert u een gevelrenovatie uit?

  Er zijn meerdere redenen te bedenken om een gevelrenovatie uit te laten voeren. Metselwerk gevels vertonen soms ernstige gebreken. Slecht voegwerk, vocht doorslag, scheuren of vorstschade zijn hier voorbeelden van. Ook de corrosie van spouwankers is een ernstige schadevorm, met grote implicaties voor het gebouw en de omgeving. In dit soort gevallen is veelal een integrale gevelrenovatie de enige juiste oplossing.

  SealteQ zorgt ervoor dat het object/complex weer de uitstraling van vroeger krijgt. De functionele eigenschappen van de gevel worden weer hersteld zodat de veiligheid weer duurzaam gegarandeerd kan worden. Bij de gevelrenovatie verwijderen wij ten eerste de oude voegen. Vervolgens reinigen we de gevel en verlijmen of versterken we eventuele structurele scheuren (bijvoorbeeld t.g.v. aardbeving schade). Tot slot brengen we opnieuw voegwerk aan en desgewenst hydrofoberen (waterafstotende behandeling) we het geheel. Ook de aandacht voor de dilataties en/of aansluitvoegen tussen de diverse bouwdelen mag niet aan de integrale aanpak ontbreken.

  Gevelrenovatie SealteQ

  Dankzij gevelrenovatie weer de uitstraling van vroeger!

  Tijdens verschillende grote projecten heeft SealteQ bewezen een betrouwbare partner te zijn voor de uitvoering. Gevelrenovatie noemen we niet voor niks één van onze specialismen. De balkons en galerijen van de flats “Maarten Luther”en Mont Blanc” in Amstelveen zijn voorbeelden van ons werk. Deze hebben op professionele wijze  een nieuw vloercoatingsysteem gekregen. Dankzij deze renovatie kunnen de balkons en galerijen nog minimaal 25 jaar mee.

  Enkele van de door ons uitgevoerde gevelrenovatie werkzaamheden zijn;

  Het vervangen van slecht voegwerk. Vochtdoorslag op gevels door middel van hydrofoberen (waterafstotende behandeling). Het verlijmen of versterken van scheuren in voegwerk en gevels. Reinigen van gevels (stralen, waterreiniging).

  Het belang van professionele gevelrenovatie

  Dit onderdeel van het gebouw moet weer en wind kunnen doorstaan. Vooral in Nederland is een regelmatig onderhoud erg belangrijk. Tegen het regenachtige klimaat moeten ze immers bestendig zijn en blijven. De gevel wordt echter vaak nauwelijks onderhouden en zo kan deze op den duur ernstige gebreken gaan vertonen. Dit kan onder meer schade en verkleuring aan de gevel opleveren wat invloed heeft op de uitstraling van uw pand en (bij schade) uw energierekening. Het is verstandig om dit voor te zijn en onnodige kosten te besparen.

  Hiervoor kunt u het beste een professionele partner met ruime ervaring in gevelrenovatie inschakelen. Zo weet u tenminste zeker dat uw gevel weer jaren mee kan!

  De specialisten van SealteQ beheersen alle technieken om iedere gevelrenovatie tot een succes te maken.